Саласака

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ця стаття про містечко. Для посилання на народ див. Саласакас.

Саласака (кечуа, ісп. Salasaca) — містечко, розташоване в провінції Тунґурауа в центральному Еквадорі, на півшляху між містами Амбато і Баньйос. Його населення становить близько 12 000 мешканців, переважно індіанців народу саласакас. Мовою містечка є переважно кечуа, а головною економічною діяльністю — сільське господарство, скотарство та виробництво народних виробів.

Місцеві ремісницькі вироби включають такі вироби, як гобелени, що виготовляються уручну з використанням традиційних технологій. Зазвичай вони забражують сцени життя індіанців. На центальній площі містечка розташований ринок під назвою Plaza de los Artes — «Площа мистецтв».

Також містеві мешканці відомі своєю музикою, що є варіантом андійської музики з використанням флейти і барабану. Сучасні саласакас також використовують іноземні мелодії на додаток до традиційних.

В червні у містечку проводиться фестиваль Інті-Раймі, який відвідують багато корінних мешканців Еквадорських Анд («Сьєрри»). Проте, на відміну від фестиваля в Куско, голованим персонажем фестивалю є Varayuk або мер містечка.

Ресурси Інтернету[ред. | ред. код]


Координати: 1°20′07″ пд. ш. 78°33′58″ зх. д. / 1.33528° пд. ш. 78.56611° зх. д. / -1.33528; -78.56611