Саркісьянц Георгій Георгійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Саркісьянц Георгій Георгійович
Народився 16 березня 1934(1934-03-16)
Москва, СРСР
Помер 5 травня 2011(2011-05-05) (77 років)
Москва, Росія
Поховання Новодівичий цвинтар
Країна  СРСР
 Росія
Діяльність спортивний журналіст, телеведучий
Alma mater філологічний факультет СПбДУd
Знання мов російська
Нагороди
Заслужений працівник культури Російської Федерації

Георгій Георгійович Саркісьянц (рос. Георгий Георгиевич Саркисьянц; 16 березня 1934, Москва — 5 травня 2011, Москва) — радянський і російський спортивний журналіст і телекоментатор, відомий за телепередачі «Футбольний огляд», телевізійних та радіопрограм коментарям найбільших спортивних подій.

Біографія[ред. | ред. код]

Навчався в МГИМО, після об'єднання Інституту сходознавства і МГИМО в 1954 перейшов в Ленінградський державний університет на відділення журналістики філологічного факультету.

Отримав першу практику в газеті «Батумский рабочий», в штаті газети «Москва — Волга», друкованому органі каналу імені Москви, в журналі «Фізкультура і спорт».

У Держтелерадіо СРСР з 1959. Коментатор, який вів репортажі з боксу, футболу, фігурного катання. У 1960 вперше як коментатор провів в ефірі парад, присвячений Дню фізкультурника. Вів тематичні огляди в програмі «Время», передачу «Голи, очки, секунди», «Футбольний огляд». Брав участь у висвітленні багатьох чемпіонатів Європи, світу та Олімпійських ігор. Коментував події 15 Олімпіад, більше 30 чемпіонатів світу та Європи з футболу, боксу, важкої атлетики і фігурного катання. Став першим спортивним коментатором, який отримав звання заслуженого працівника культури Росії.

Останнім часом працював телевізійним коментатором на каналі «Євроспорт-Росія».

Помер 5 травня 2011 у Москві в Боткінській лікарні після тривалої хвороби.

Посилання[ред. | ред. код]