Слухати у відсіках

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Слухати у відсіках
рос. Слушать в отсеках
Жанр військовий фільм
Режисер Микола Засєєв-Руденко
Сценарист Михайло Канюка
Володимир Карасьов
У головних
ролях
Борис Щербаков
Ігор Старигін
Кирило Лавров
Георгій Мартинюк
Оператор Микола Журавльов
Композитор Іван Карабиць
Художник Григорій Павленко
Кінокомпанія Кіностудія ім. О. Довженка
Тривалість 131 хв
Мова російська
Країна СРСР СРСР
Рік 1985
IMDb ID 3186802

«Слухати у відсіках» — радянський двосерійний художній телефільм 1985 року про двох командирів — підводного човна і протичовнового корабля. Знятий режисером Миколою Засєєвим-Руденком за однойменною повістю Володимира Тюріна.

Сюжет[ред. | ред. код]

У далекому 1942 році радянський підводний човен під командуванням Пилипа Івановича Логінова (капітан третього рангу) непоміченим проник у бухту Багряну, захоплену противником. Потопивши торпедами транспорт гітлерівців водотоннажністю близько шести тисяч тонн, субмарина загинула.

Із тих часів минуло більше сорока років. Командування військово-морського флоту проводить навчання. Командирові підводного човна Миколі Логінову, синові героїчно загиблого батька-підводника, а також командирові великого протичовнового корабля Сергієві Золотницькому, його другові, поставлені завдання: ставши умовними супротивниками, не дати виявити себе, знайти противника та "знищити" його.

Під час навчань корабель Золотницького, потрапивши в рибальські сіті, став нерухомою мішенню. Не бажаючи легкої перемоги, Логінов не «знищив» супротивника з вигідної позиції. Як тільки командирові протичовнового корабля вдалося виявити субмарину, він атакував і «потопив» ціль.

На нараді командувач флоту, беручи до уваги все, що відбулося, вирішує повторити навчання. Логінов діє так само, як і його загиблий під час німецько-радянської війни батько, і здобуває перемогу.

У ролях[ред. | ред. код]

Знімальна група[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]