Список серій мультсеріалу «Дива на обертасах»

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Нижче наведено список епізодів мультсеріалу компанії Disney «Дива на обертасах», вперше показанного у 1990 році. Більшість серій і сюжетних ліній є самостійними і не мають великого значення в порядку їх перегляду. Єдині повторювані теми — це прагнення Балу заощадити гроші, щоб викупити свій літак і бажання Ребекки заробляти на життя. Як і в багатьох мультсеріалах того часу, формального завершення серіалу нема.

Багато назв серій відсилають до фільмів першої половини XX століття, що, імовірно, надихали аніматорів на створення мультфільмів. Назви-референси наведені окремо.

Епізоди[ред. | ред. код]

Назва Оригінальна назва Дата виходу
1
2
3
4
«Грабунок і бличкавка: епізоди з 1 по 4» «Plunder & Lightning: Episodes 1 through 4» 7 вересня 1990
У пілотних серіях серіалу Балу, пілот вантажного повітряного транспорту, зустрічає Кіта Клаукікера, 12-річного сироту, і бере його своїм штурманом. Він також втрачає свій бізнес, внаслідок чого Ребекка Каннінгем, бізнесвумен, стає його новою начальницею. Тим часом Дон Карнадж, горезвісний повітряний пірат, використовує спеціальний дорогоцінний камінь, вкрадений у компанії Шер-Хана, щоб привести в дію рушницю-блискавку та загрожувати всьому мису Сюзетт.
  • Антагоніст: Дон Карнадж
5 «Звідси – до техніки» «From Here to Machinery» 10 вересня 1990
Балу програє гонку роботі-пілоту, в результаті чого він і ще кілька пілотів вантажів на мисі Сюзетт залишаються без роботи. Однак Дон Карнадж користується нездатністю робота-пілота уникнути неприємностей, і Балу повинен врятувати ситуацію.
6 «Це прийшло з-під Морської качки» «It Came from Beneath the Sea Duck» 11 вересня 1990
Кіт зголосився няньчити Моллі, поки Балу та Ребекка ходять по магазинах. Догляд за дитиною — зовсім не рутина, оскільки Кіт і Моллі мають справу з повітряними піратами та гігантським кальмаром.
7 «Час не чекає» «Time Waits for No Bear» 12 вересня 1990
Коли Балу вчергове запізнюється з доставкою, Ребекка змушує його здійснити екскурсію, проходячи повз певні контрольно-пропускні пункти в призначений час. Однак Балу дізнається про вкрадену корону та вигадує схему, щоб повернути її, поки Дикий кіт летить на захід за нього.
  • Антагоніст: Торговець Мо
8 «Мама на один день» «Mommy for a Day» 13 вересня 1990
Моллі стає сурогатною матір'ю літаючої істоти, яка стає великою, коли намокає, і маленькою, коли висихає. Це стає більш складним, коли їй доводиться захищати істоту від кровожерливого браконьєра Макні.
9 «У мене для тебе тільки лід» «I Only Have Ice for You» 14 вересня 1990
Після того, як Балу тимчасово призупинили ліцензію, намагаючись ухилитися від повітряних піратів, Ребекка береться керувати літаком Балу. Цей крок спричиняє хаос, оскільки фірма намагається доставити шматок льоду багатому принцу пустелі.
10 «Моллі розпещена» «Molly Coddled» 17 вересня 1990
Ковінгтон, відомий грабіжник коштовностей, ховає цінний предмет у літаку Балу. Однак, коли він намагається її забрати, він виявляє, що Балу та Кіт почистили літак, а Моллі додала цей предмет до своєї колекції ляльок.
  • Антагоніст: Ковінгтон
11 «Поллі хоче скарб» «Polly Wants a Treasure» 18 вересня 1990
Кіт подружився з папугою Ігнатцем, який стверджує, що знає про якийсь захований скарб. Тим часом Балу засмучений через те, що Ребекка бере з нього вартість вантажу дорогого кристалу, який насправді зламали повітряні пірати.
  • Антагоніст: Дон Карнадж
12 «Гра на голосних» «Vowel Play» 19 вересня 1990
Поганий правопис Балу перешкоджає спробі Ребекки зайнятися бізнесом з написів у повітрі. Тим часом відомий злочинець використовує написи у повітрі як спробу надіслати закодовані повідомлення своїм поплічникам і утримати мис Сюзетт для викупу.
  • Антагоніст: Хеймліх Мінудо
13 «Кому дорожчий ідол?» «The Idol Rich» 20 вересня 1990
Балу змагається з полковником Спіготом, щоб отримати цінного ідола, але використовує мозок замість м'язів, щоб повернути ідола, якого Спігот відібрав у ведмедя раніше.
  • Антагоніст: Полковник Спігот
  • Назва-референс: The Idle Rich[en]
14 «Штормова погода» «Stormy Weather» 21 вересня 1990
Після того, як Дикий кіт сперечається з Балу про непотрібний ризик, він тікає, щоб приєднатися до повітряного цирку під керівництвом Сміливого Дена Доусона. Однак Доусон змушує Кіта виконувати більш небезпечні та дивні трюки, ніж очікувалося, тож Балу має врятувати свого штурмана.
15 «Ледь живий» «Bearly Alive» 24 вересня 1990
Ребекка неправильно сприймає телефонний дзвінок як новину про те, що Балу помирає. Коли Балу дізнається про це, він вирішує летіти до Бермудської трапеції (відсилка до Бермудського трикутника), звідки жоден пілот ніколи не повертався.
  • Антагоніст: Говард Х'юдж
16 «Її шанс мріяти» «Her Chance to Dream» 25 вересня 1990
Коли чудовий капітан корабля-привида збиває Ребекку з ніг, вона насолоджується тим, що, на її думку, є мрією. Коли Балу та Луї вирішують вигнати привида, Ребекка змушена вибирати між своєю ним та донькою.
  • Антагоніст: Капітан Стенсбері
17 «Метушня через кита» «All's Whale That Ends Whale» 26 вересня 1990
У сюжеті Балу та Кіт рятують з цирку кита, з яким погано поводяться, і дають йому свободу.
18 «Золота зірочка дружби» «The Golden Sprocket of Friendship» 27 вересня 1990
Полковник Спігот звинувачується в тому, що подарував меру Кейп-Сюзет золоту зірочку. Однак Торговець Мо хоче вкрасти зірочку і Кіт і Балу мають зупинити його та допомогти Спіготу.
  • Антагоніст: Торговець Мо
19 «На пальному більше доларів» «For a Fuel Dollars More» 28 вересня 1990
Ребекка відкриває заправну станцію в повітрі, яка користується успіхом серед пілотів і сприяє розвитку її бізнес. Проблема в тому, що це значно знижує прибуток бізнесу Луї, який відкриває власну конкуруючу станцію, щоб заробляти, а Балу та Кіт опиняються в зоні інтересів обох підприємців.
20
21
«Ваше погане відображення» «A Bad Reflection on You: Episodes 1 and 2» 1–2 жовтня 1990
Балу отримує нагороду від Шер Хана за те, що він «найкращий пілот у світі». Однак разом з тим він повідомляє, що його обрано для Польоту аса – небезпечного маршруту, з якого жоден із пілотів Хана, які ним літали, не повернувся. Коли Балу та Кіт відправляються на завдання, вони дізнаються хто насправді стоїть за зникненнями, а також чому всі інші пілоти зникли.
  • Антагоніст: Шер Хан і Дон Карнадж
22 «Ведмідь на крилі» «On a Wing and a Bear» 3 жовтня 1990
Балу прострочує ліцензію пілота і має проблеми з її відновленням, коли екзаменатор обурює його, вимагаючи від нього виконувати дії за алфавітом. Потім він дізнається, що Дон Карнадж об'єднався з Шер Ханом, щоб створити дефіцит нафти на мисі Сюзетт.
  • Антагоніст: Шер Хан і Дон Карнадж
  • Назва-референс: Wing and a Prayer[en]
23 «Зірка рветься» «A Star Is Torn» 4 жовтня 1990
Балу вражений, коли він зустрічає кінозірку Кіттен Кабудл, і відразу ж бере участь у ролі її пілота-каскадера. Турбуючись про Балу як його друга, Ребекка дізнається, що «нещасні випадки» на знімальному майданчику Кіттена не є випадковістю.
24 «Дотик до скла» «A Touch of Glass» 5 жовтня 1990
Бажаючи запевнити замовників в безпеці своїх перевезень, Ребекка виставляє літак як заставу у випадку пропажі коштовностей. Однак Балу втрачає вантаж, а згодом і літак, двом шахраям, що видають себе за заможню пару.
  • Антагоніст: Вандершмери
25 «Чим вони більше, тим сильніше хрюкають» «The Bigger They Are, the Louder They Oink» 8 жовтня 1990
Балу засмучений через те, що Ребекка отримує свиню-ловця трюфелів замість нового понтона для свого літака. Відмовляючись повірити, що її ідея може бути поганою, Ребекка разом зі свинею в рабство племені пігмеїв, тож Кіт і Балу повинні врятувати її.
  • Антагоніст: плем'я пігмеїв
26 «Шпигун у дьогті» «A Spy in the Ointment» 9 жовтня 1990
Ребекка дорікає Балу за те, що він надто довірливий, але сама виявляється довірливою, коли допомагає «шпигуну» доставити пакунок.
  • Антагоніст: Джек Кейс
27 «Балу блакитної крові» «The Balooest of the Bluebloods» 15 жовтня 1990
Балу дізнається, що насправді він давно втрачений барон, але коли він потрапляє в особняк, який він нібито успадкував, його намагаються вбити.
  • Антагоніст: Ганс і Хельга
28 «Перетворення від викрадення» «A Baloo Switcheroo» 16 жовтня 1990
Чарівний ідол міняє місцями душі Балу на Кіта, а Ребекку – на Дона Карнаджа. Згодом вони беруть участь у гонці з часом, щоб повернутися до нормального життя; якщо вони зазнають невдачі до сходу сонця, вони залишаться такими назавжди.
  • Антагоніст: Дон Карнадж
29 «Легендарний авіатор Джексон» «Whistlestop Jackson, Legend» 22 жовтня 1990
Легендарний герой-авіатор Джексон відвідує мис Сюзетт і погоджується здійснити спеціальний рейс для фірми Ребекки. Однак у Шер Хана, його давнього суперника, інші плани.
  • Антагоніст: Шер Хан
30 «Вдвічі більше або нічого» «Double or Nothing» 24 жовтня 1990
Коли Балу дізнається, що заощадження Кіта підуть на заміну його улюбленої платівки, він пропонує подвоїти гроші Кіта, якщо той дозволить йому «вкласти» їх.
  • Антагоніст: Торговець Мо
31 «Жіноче повітря» «Feminine Air» 30 жовтня 1990
Бізнес Ребекки страждає упередженість до бізнесу через те, що його керівник – жінка. Балу вирішує взяти участь у змаганнях, але лише жіночий авіаційний клуб буде спонсорувати фір, тому він маскується під жінку, щоб зробити це.
  • Антагоніст: Хладнокровний Люк
32 «Останні горизонти» «Last Horizons» 1 листопада 1990
Балу знаходить легендарну «Панда-Ла» (відсилка до Шангрі-Ла) – містичне місце, де його тепло приймають. Прийом, однак, виявляється хитрістю, оскільки мешканці Панда-Ла вирішують напасти на мис Сюзетт.
33 «Політ Снігової качки» «Flight of the Snow Duck» 5 листопада 1990
Коли Дикий Кіт няньчить Моллі, вона переконує його відвезти її до Тембрії, щоб побачити сніг. Однак опинившись там, вони розважаються, через що їх ув’язнюють, оскільки у Тембрії розваги заборонені законом.
  • Антагоніст: тембрійці
34 «Врятуйте тигра» «Save the Tiger» 7 листопада 1990
Коли Балу рятує життя Шер-Хана, Хан пропонує Балу все, що забажає, але про це рішення він швидко шкодує, коли Балу починає активно цим користуватися.
  • Антагоніст: Шер Хан
35 «Старий і Морська качка» «The Old Man and the Sea Duck» 8 листопада 1990
Балу страждає від амнезії після того, як він вдарився головою під час однієї з посадок під час перевезення вантажу. Потім він потрапляє на острів, де старий пілот Джо Макгі допомагає йому згадати як літати.
36 «Війна диваків» «War of the Weirds» 13 листопада 1990
Ребекка перевантажує Балу настільки, що він бреше їй, щоб отримати відпустку. Брехня переростає в марсіанське вторгнення, яке швидко ускладнюється, коли розмову по радіо підслуховує захоплений курком полковник.
37 «Епатажні капітани» «Captains Outrageous» 15 листопада 1990
Кіт запрошує свого друга, схильного до нещасних випадків Оскара Вандерснота, до свого клубу «Тузи джунглів», але Оскару потрібно взяти участь у якійсь пригоди, щоб приєднатися. Коли Кіт вирішує влаштувати Оскару свою пригоду, він отримує більше, ніж очікував, коли Дон Карнадж викрадає Оскара за викуп.
  • Антагоніст: Дон Карнадж
38 «Часовий бандит» «The Time Bandit» 23 листопада 1990
Балу змушує Ребекку думати, що все відбувається на день пізніше, ніж насправді, щоб він міг отримати зарплату раніше. Однак цей один день виявляється значущим, оскільки Ребекка стверджує, що Балу пропустив важливі поставки до Тембрії, і йде, щоб вибачитися від його імені. Конфлікт швидко загострюється, і лише прибуття комети Клінсера може врятувати Ребекку від небезпеки.
  • Антагоніст: тембрійці
39
40
«За ким лунає дзвін: епізоди 1 та 2» «For Whom the Bell Klangs: Episodes 1 and 2» 27–28 листопада 1990
Балу та Луї їдуть у відпустку та зустрічаються з археологом Кеті Додд, яка шукає втрачене місто Тінабула. Тадеос Е. Кланг, таємничий лиходій, також шукає місто, але має на нього власні плани.
41 «Громадянин Хан» «Citizen Khan» 3 грудня 1990
Балу та компанія відвідують одну з шахт Шер-Хана, яку контролює шериф, який погано поводиться з робітниками. Коли робітники приймають Дикого Кота за Хана, вони викрадають його, але Хан дізнається про «своє» викрадення і летить розбиратися в ситуації.
42 «Каша і незвичне покарання» «Gruel and Unusual Punishment» 4 грудня 1990
Щоб схуднути для балу пілотів, Балу відправляється до, як він вважає, табору для схуднення, але табір виявляється тембрійською в'язницею.
  • Антагоніст: тембрійці
43 «Щасливе Різдво Моллі» «Jolly Molly Christmas» 20 грудня 1990
Балу дізнається, що все, чого Моллі хоче на Різдво – це щоб для її мами випав сніг. Тоді він бере Кіта і Ребекку і вирушає у політ аби здійснити бажання Моллі.
44 «Мій прекрасний Балу» «My Fair Baloo» 7 січня 1991
Ребекка вирішує влитися в коло вищим суспільством, забронювавши номер у літаку, в якому має пройти звана вечеря. Проблема в тому, що поведінка Балу бажає залишатися кращою, але потім йому доводиться рятувати ситуацію, коли літак викрадають, а потім розбивають на безлюдному острові.
  • Антагоніст: викрадачі літака
45 «У пошуках втраченого скарба» «Waiders of the Wost Tweasure» 9 січня 1991
Коли Балу доставляє пакунок Уоллі Уолла Бінг Бенг, він стикається з давньою суперницею – Аероплан Джейн. Між ними зав'язується суперництво, що співпадає з битвою за трон Уолли Уолла Бінг Бенг між принцесою Грейс та її двоюрідним братом принцом Рудольфом.
46 «Секрет льотної школи» «Flight School Confidential» 10 січня 1991
Коли Кіт, який дуже молодий мріє стати пілотом, дізнається, що в Тембрії льотний вік знижено до дванадцяти років, він відправляється туди лише для того, щоб виявити, що все це лише хитрість і насправді дітям не дають літати. Проте повернутися з Тембрії виявляється не так легко.
47 «Затримання немовля» «Bringing Down Babyface» 17 січня 1991
Балу необхідно доставити до Кейп-Сюзету гангстера Полунельсона на прізвисько «Немовля» для подальшого суду. Бандит хитрістю видає себе за поліцейського, а справжнього поліцейського за себе. У місті йому вдається втекти, а поліцейський, який опритомнів, приймає Балу за злочинця. Трохи пізніше підручні бандити хапають його і привозять у лігво, помилково приймаючи за боса.
48 «Стрибки і зброя» «Jumping the Guns» 21 січня 1991
Коли нещасний випадок під час доставки грузу виводить з ладу вартових, які обслуговують скельні гармати на мисі Сюзетт, Балу та старий дивак на ім'я Барні О'Турет, який роками не стріляв із гармат, змушені керувати гарматами, щоб зупинити Дона Карнаджа та його банду від нападу.
  • Антагоніст: Дон Карнадж
49 «У пошуках давніх помилок» «In Search of Ancient Blunders» 30 січня 1991
Коли Балу та Дикий Кіт доставляють єгипетську плиту археологу, який планує відкрити власний музей стародавньої історії, доставка стає зовсім не рутинною справою, оскільки вони шукають втрачений скарб і намагаються уникнути повітряних піратів, пасток і стародавнього охоронця скарбів.
  • Антагоніст: Дон Карнадж
50 «Остання битва Луї» «Louie's Last Stand» 31 січня 1991
Надмірно старанний Дуглас Бенсон, один із співробітників Шер-Хана, підробляє його підпис, щоб придбати кілька активів тигра аби незаконно заволодіти островом Луї.
51 «Глибокі знання» «Sheepskin Deep» 4 лютого 1991
Зневірившись відвідати зустріч випускників початкової школи, яку Балу так і не закінчив, медвідь повертається до школи, щоб отримати диплом і встигнути зробити це до зустрічі.
  • Антагоніст: відсутній
52 «Піца в небі» «Pizza Pie in the Sky» 5 лютого 1991
Ребекка залишає Балу та Кіта відповідальними на час, поки вона їде в табір для бізнесменів. Балу користується цим, щоб об'єднатися з Луї і розпочати власний бізнес з доставки піци, але ситуація швидко виходить з-під контролю, коли вони привертають увагу Департаменту охорони здоров'я.
  • Антагоніст: відсутній
53 «Грім Балу» «Baloo Thunder» 6 лютого 1991
Коли професора Базза, який працює у відділі досліджень і розробок Шер-Хана, викривають на крадіжці надсекретного дослідницького проекту, Балу та Кіт намагаються відбілити ім'я Базза та з'ясувати, хто справжній винуватець.
54 «Реактивний Балу» «Bullethead Baloo» 7 лютого 1991
55 «Долю не обдуриш» «Destiny Rides Again» 8 лютого 1991
56 «Один Мах для Гіппера» «Mach One for the Gipper» 11 лютого 1991
57 «Застряг у тобі» «Stuck on You» 12 лютого 1991
58 «Пухнасті непосиди» «The Sound and the Furry» 13 лютого 1991
59 «Шлях до Макадамії» «The Road to Macadamia» 20 лютого 1991
60 «Викуп за червоне шимпанзе» «The Ransom of Red Chimp» 21 лютого 1991
61 «Ваш листоноша Балу» «Your Baloo's in the Mail» 22 лютого 1991
62 «Загублений рай» «Paradise Lost» 25 лютого 1991
63 «Дуже маленька Моллі» «The Incredible Shrinking Molly» 8 квітня 1991
64 «Гості з минулого» «Bygones» 3 травня 1991
65 «Літаючі дурники» «Flying Dupes» 8 серпня 1991

Джерела[ред. | ред. код]