Тариф

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Горизонтальна вісь показує коефіцієнт реальної ціни та прибутку складеного індексу цін акцій S&P, розрахованого в ірраціональному надмірності (ціна, скоригована на інфляцію, поділена на середнє значення десятирічного прибутку та скоригованого на інфляцію). Вертикальна вісь показує середньогеометричну реальну річну рентабельність інвестицій в композитний індекс цін акцій S&P, реінвестування дивідендів та продаж через двадцять років. Дані з різних двадцятирічних періодів мають кольорове кодування, як показано в ключі.Шиллер попереджає, що "фондовий ринок не опустився до історичних рівнів: співвідношення ціни та доходу, знаходиться в середині 20-х років, набагато вище історичного середнього показника. Люди все ще надають занадто багато довіри до ринків і мають занадто тверду впевненість, що звернення уваги на обертання в їх інвестиціях колись зробить їх багатими, і тому вони не роблять консервативної підготовки до можливого погані результати ".
Коефіцієнти ціни та прибутку як предиктор двадцятирічної прибутковості за Шиллером

Тариф — система ставок оплати за виробничі і невиробничі послуги, які надаються населенню, компаніям, організаціям, фірмам й установам. До категорії тарифів відносять також системи ставок оплати праці.

Походження терміна[ред. | ред. код]

Слово «тариф» походить від назви невеликого іспанського міста Тарифа поблизу Гібралтарскої протоки. Араби за часів володарювання над обома берегами протоки стягували в місті Тарифа за особливою таблицею збір з усіх кораблів, що проходили через протоку, відповідно до якості та кількості вантажу. З часом таблиці для стягування різного роду зборів, у тому числі й митних, стали застосовуватись і в інших країнах, і слово тариф увійшло в загальний вжиток.

Комунальне господарство[ред. | ред. код]

Митне регулювання[ред. | ред. код]

Страхування[ред. | ред. код]

Трудове законодавство[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]