Таємниця ордену

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Таємниця ордену
The Order
Жанр бойовик, кінокомедія, пригоди
Режисер Шелдон Леттіч
Продюсер Аві Лернер
Денні Лернер
Джон Томпсон
Сценарист Лес Велдон
Жан-Клод Ван Дамм
У головних
ролях
Жан-Клод Ван Дам[1], Чарлтон Гестон[1], Sofia Milosd[1], Браян Томпсон[1], Vernon Dobtcheffd, Бен Кросс, Ґабай Сассонd, Alon Abutbuld, Pjetër Malotad, Sharon Raginianod, Sami Hurid, Девід Літч і Abdel Qissid
Оператор Давид Гурфінкель
Композитор Піно Донаджо
Монтаж Донн Арон
Ален Якубович
Художник Карлос Сілва Да Сілва
Йорам Шайер
Ельза Дзампареллі
Анурадха Мехта
Кінокомпанія 777 Films Corporation
Millennium Films
Nu Image / Millennium Films
Order Productions
Дистриб'ютор TriStar Pictures і Netflix
Тривалість 89 хв.
Мова англійська
Країна США США
Аруба Аруба
Рік 2001
Кошторис $25 000 000
IMDb ID 0193364

Таємниця ордену (англ. The Order) — американський пригодницький бойовик 2001 року режисера Шелдона Леттича.

Сюжет[ред. | ред. код]

У 1099 році, за часів Хрестових походів, хрестоносці прибувають до Єрусалима, де грабують і вбивають місцеве населення. Лицар Шарль Ле Веллан, вражений жахіттями війни, вирішує створити новий релігійний орден. Цей новий Орден примиряє, рівною мірою, представників трьох релігій: християн, юдеїв, і мусульман. Як самопроголошений лідер і месія, Шарль записує священні тексти Ордена. Інші християни звинувачують Шарля в єресі, і нападають на нього і його учнів. Під час нападу остання глава священного рукопису губиться в пустелі.

2000-і роки. Руді Кафмаєр — злодій і контрабандист цінних історичних експонатів. Руді вдається проникнути в будівлю високого ступеня безпеки, де він краде Яйце Фаберже, прикрашене дорогоцінним камінням та вироблене явно для російських царів. Він вкрав яйце з особистої колекції впливового боса російської мафії за наводкою свого приятеля-спільника з Тель-Авіва, але не зміг отримати за нього гроші. Батько головного героя — професор Оскар Кафмаєр, археолог і хранитель музею, виявляє ті самі рукописи, які були втрачені під час Хрестових походів. Рукописи роз'яснюють гармонію відмінності віросповідань. У рукописах є також стародавня карта Єрусалиму, яка показує місце розташування міфічного єврейського скарбу. Оскар їде в Ізраїль, де його викрадають. Руді, який почув про те, що трапилося, їде в Єрусалим, щоб врятувати батька. Партнер Оскара, професор Волтер Фінлі, даєє Руді ключ від сейфу для зберігання цінностей у банку в східному Єрусалимі. Ізраїльський начальник поліції Бен Нер сприймає прибуття Руді вороже і робить все, щоб вислати Руді, але поліцейський лейтенант Далія Барр ризикує своїм життям і кар'єрою, щоб допомогти йому. З її допомогою Руді відкриває сейф для зберігання цінностей у банку і знаходить карту, на якій зображені тунелі й кімнати зі скарбами в підземеллях Єрусалиму. Але на шляху до заповітного скарбу Руді і Далії також доведеться викрити секретну змову божевільного ватажка Ордена, який прагне почати нову Священну війну і встановити на Землі владу крові і терору.

У ролях[ред. | ред. код]

Актор Роль
Жан-Клод Ван Дамм Руді Кафмаєр / Шарль Ле Веллан Руді Кафмаєр / Шарль Ле Веллан
Чарлтон Гестон професор Волтер Фінлі професор Волтер Фінлі
Софія Мілош лейтенант Далія Барр лейтенант Далія Барр
Браян Томпсон Сайрус Джейкоб Сайрус Джейкоб
Бен Кросс майор Бен Нер майор Бен Нер
Вернон Добчефф професор Оскар Кафмаєр професор Оскар Кафмаєр
Сессон Габаї Юрій Юрій
Алон Абутбул Аврам Аврам
Джой Томаска Голдман Голдман
Пітер Малота Амнон Амнон
Девід Літч детектив Майк Моран детектив Майк Моран

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]