Таємнича шістка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Таємнича шістка
The Secret Six
Жанр кримінал, драма
Режисер Джордж В. Гілл
Продюсер
Сценарист Френсіс Меріон
У головних
ролях
Воллес Бірі
Льюїс Стоун
Кларк Ґейбл
Оператор Гарольд Венстром
Монтаж Бланш Сьюелл
Художник Седрік Гіббонс
Кінокомпанія Metro-Goldwyn-Mayer
Дистриб'ютор Metro-Goldwyn-Mayer
Тривалість 83 хв.
Мова англійська
Країна США
Дата виходу 18 квітня 1931
Кошторис $494,000
Касові збори $994,000
IMDb ID 0022357
CMNS: Таємнича шістка у Вікісховищі

Таємнича шістка (англ. The Secret Six; 1931) — американська докодексова кримінальна драма. Воллес Бірі у ролі «Скотобоя Скорпіона», характер якого почасти заснований на відомому американському ганстері Аль Капоне. В стрічці також знялись Льюїс Стоун, Джонні Мак Браун, Джин Гарлоу, Кларк Ґейбл, Марджорі Ремб'ю та Ральф Белламі.

Сюжет[ред. | ред. код]

Бутлегер і власник кафе Джонні Френкс приймає у свою банду новачка зі скотобійної фабрики Луїса Скорпіона. У боротьбі за оволодіння і розширення території ринку збуту Скорпіон зрештою бере на себе функції ватажка банди, коли розправляється з Джонні, який, відчувши конкурента в особі Скорпіона, вирішив його підставити. Скорпіон поступово стає багатим і панує над містом протягом декількох років. Але йому мало невидимої влади: він хоче зайнятися політикою і сісти в крісло мера.

У ролях[ред. | ред. код]

Виробництво[ред. | ред. код]

Бірі і Ґейбл працюватимуть разом у ще двох стрічках: Пекельні водолази, у тому ж році, і Китайські моря з Гарлоу, чотири роки по тому. Гарлоу і Ґейбл відзнялись у шести фільмах разом до її передчасної кончини.

Посилання[ред. | ред. код]