Хелловін. Кінець

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Хелловін. Кінець
англ. Halloween Ends
Жанр горор[1] і слешер
Режисер Девід Гордон Грін
Продюсер Джейсон Блум[1], Malek Akkadd[1] і Bill Blockd[1]
Сценарист Девід Гордон Грін[1], Danny McBrided[1] і Paul Brad Logand
На основі Гелловін
У головних
ролях
Джеймі Лі Кертіс[1], Andi Matichakd, Джеймс Джуд Кортніd, Нік Касл, Вілл Паттон, Rohan Campbelld, Кайл Річардзd, Michael O'Learyd, Omar Dorseyd і Джуді Грір[1]
Оператор Michael Simmondsd
Композитор Джон Карпентер[1]
Кінокомпанія Universal Pictures[1], Miramax Films[1], Blumhouse Productions[1] і Rough House Picturesd[1]
Дистриб'ютор Universal Pictures
Тривалість 111 хв.
Мова англійська
Країна  США
Рік 2022
IMDb ID 10665342
Попередній Хелловін убиває
halloweenmovie.com

«Хелловін. Кінець» (англ. Halloween Ends) — американський слешер-фільм 2022 року[2], знятий Девідом Ґордоном Ґріном за сценарієм Ґріна, Денні МакБрайда, Пола Бреда Логана і Кріса Берньє. Це продовження фільму «Хелловін убиває» (2021), тринадцята частина франшизи «Хелловін» і останній фільм в трилогії сиквелів, що розпочалась з фільму 2018 року, який безпосередньо слідує за фільмом 1978 року і ігнорує всі інші частини. У фільмі знялись Джеймі Лі Кертіс, Джеймс Джуд Кортні, Енді Матічак, Вілл Паттон, Рохан Кемпбелл і Кайл Річардс, а Кертіс і Нік Касл востаннє виконали ролі Лорі Строуд и Майкла Маєрса відповідно.

Перед прем'єрою «Хелловіна» в 2018 році Мак Брайд підтвердив, що вони з Ґріном хотіли представити два фільми, які б знімались один за іншим, але вирішили відмовитись від цієї ідеї і почекати реакції на перший фільм. Після успіху першого фільму в липні 2019 року було оголошено назву фільму «Хелловін убиває». Після затримки через пандемію коронавірусної хвороби знімання відбувалося у Джорджії з січня по березень 2022 року[3].

Прем'єра фільму «Хелловін. Кінець» відбулась 11 жовтня 2022 року на фестивалі Beyond Fest в Лос-Анджелесі, а 14 жовтня 2022 року він вийшов у прокат в США компанією Universal Pictures. Як і «Хелловін убиває», він також одночасно транслюється на платних рівнях сервісу Peacock протягом 60 днів. Фільм отримав змішані відгуки; хоча деякі критики зауважили що він вийшов краще за свого попередника, його сценарій викликав критику, а фільм загалом був визнаний таким, що розчаровує завершення трилогії.

Сюжет[ред. | ред. код]

Минуло 4 роки від подій, показаних у попередньому фільмі. Майкла Майєрса давно вже ніхто не бачив. Лорі Строуд (Джеймі Лі Кертіс) живе разом зі своєю онучкою Елісон (Енді Метічак). Жінці набридло постійно перебувати у страху, тож вона вирішила відпустити увесь свій біль та жити спокійним життям. Зараз вона пише мемуари. Безтурботні дні закінчуються, коли місцевого хлопця Корі (Роен Кемпбелл) звинувачують у вбивстві малюка, за яким він доглядав. Прийшов час Лорі вивільнити усе те, що вона роками тримала у собі.

Акторський склад[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г д е ж и к л м н п Blanc J. AlloCiné — 1993.
  2. Хелловін. Кінець (2022) — афіша, сеанси, квитки на фільм у кінотеатрі Планета Кіно: Дніпро, Київ, Львів, Одеса, Суми. Планета Кіно (укр.). Процитовано 26 жовтня 2022.
  3. Dave McNary, Dave McNary (8 липня 2020). ‘Halloween’ Sequels, ‘Candyman’ Pushed Back by Universal. Variety (амер.). Процитовано 15 жовтня 2022.

Посилання[ред. | ред. код]