Час і сім'я Конвей

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Час і сім'я Конвей
рос. Время и семья Конвей
Жанр драма
Режисер Володимир Басов
Сценарист Володимир Басов
У головних
ролях
Руфіна Ніфонтова
батько і син Басови
мати і дочка Володини
батько і син Леонови
батько і син Табакови
мати і дочка Стриженови
батько і син Янковські
Оператор Анатолій Петрицький
Композитор Веніамін Баснер
Художник Олексій Пархоменко
Кінокомпанія «Мосфільм»
Тривалість 83 хв.
Мова російська
Країна СРСР СРСР
Рік 1984
IMDb ID 0088365

«Час і сім'я Конвей» (рос. «Время и семья Конвей») — російський радянський фільм режисера Володимира Басова за однойменною п'єсою англійського драматурга Джона Прістлі , знятий у 1984 році.

Сюжет[ред. | ред. код]

Англійське містечко Ньюлінгхем недалеко від Лондона, незабаром після закінчення Першої світової війни. У заможній родині Конвей святкується повноліття доньки Кей, на яке збираються всі діти місіс Конвей, що недавно овдовіла. Війна закінчена, всі сповнені райдужних надій — Мейджі збирається боротися за соціальну справедливість і сподівається залучити до цього друга сім'ї Джералда, Кей збирається стати знаменитою письменницею, наймолодша Керол мріє стати акторкою, а красуні Хезел всі пророкують вдале заміжжя. Улюбленець матері і герой війни Робін збирається зайнятися бізнесом, і навіть від тюхтія Алена очікують, що він зробить кар'єру на цивільному терені. Джералд приводить до будинку починаючого підприємця Ернеста Біверса, який від хвилювання мне в руках свій капелюх…

Проходить 18 років. У будинку знову збираються члени сім'ї Конвей — крім Керол, яка вже померла. Реальність виявилася суворішою, ніж здавалося багато років тому. Кей змушена займатися журналістикою; Мейджі залишилася старою дівою, і не досягла верху її мрій — посаду начальниці гімназії; Ален залишився дрібним муніципальним службовцем, що до сих пір живе з матір'ю; Хезел була змушена вийти заміж за Біверса, на якого в молодості навіть не хотіла звертати уваги. А Робін вдало пустив за вітром гроші, які йому давала місіс Конвей, безмежно вірила в сина, і в підсумку йому зараз потрібно терміново вирішувати неприємні фінансові питання. Біверс може допомогти, однак він в різкій формі відмовляється це робити, і місіс Конвей дає йому ляпас, після чого Ернест йде з дому. За ним слідує і його дружина… Нічого до пуття не вирішивши, члени сім'ї розходяться, залишаються лише Ален і Кей, яка в розмові з братом зауважує: «У світі існує злий дух, який ми називаємо Час».

У ролях[ред. | ред. код]

Знімальна група[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]