Battle Records

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Battle Records
Сингл Монго Сантамарії «Watermelon Man» (1963) із логотипом лейблу

Сингл Монго Сантамарії «Watermelon Man» (1963) із логотипом лейблу

Дочірні компанії Battle, Gone, Viceroy, Von
Рік заснування: 1948
Рік закриття: 1966
Статус: закритий у 1966
Засновник(и): Джо фон Беттл
Дистриб'ютор: Bill Grauer Productions
Жанр(и): госпел, джаз, ритм-енд-блюз
Країна: США
Місцезнаходження: 3530 Гастінгс-стріт, Детройт, Мічиган

Battle Records — американський незалежний лейбл звукозапису; був заснований 1948 року під назвою J.V.B. Records в Детройті, Мічиган власником музичної крамниці Джо фон Беттлом. Спеціалізувався на випуску музики в жанрах госпел, джаз і ритм-енд-блюз. Лейбл був закритий у 1966 році.

Історія[ред. | ред. код]

Лейбл J.V.B був заснований в Детройті, Мічиган у 1948 році Джо фон Беттлом. Розташовувався за адресою 3530 Гастінгс-стріт і орієнтувався на випуску музики в жанрах госпел, джаз і ритм-енд-блюз. Джо фон Беттл володім музичною крамницею в Детройті. J.V.B. випускав альбоми, ймовірно з кінця 1950-х; більшість з цих альбомів пізніше були перевидані на лейблі Battle. Записи, які він зробив з священником Преп. С. Л. Франкліном були орендовані Chess Records в Чикаго.

У 1962 році J.V.B замінив лейбл Battle, який діяв до 1966 року. Адресою лейблу стала Bill Grauer Productions, Inc, 235 West 46th Street в Нью-Йорку. Білл Грауер був засновником лейблу Riverside у 1954 році, і Riverside Records мала ту ж саму адресу. Bill Grauer Productions став дистриб'ютором лейблу Battle.

Лейбл Battle спеціалізувався на музиці в жанрі госпел, однак на ньому також були випущені декілька альбомів в жанрах фольк, кантрі, джаз та блюз. На лейблі випускались записи преподобного С. Л. Франкліна з донькою Аретою Франклін (BLP-6105), Джона Лі Гукера (BLP-6113 і BLP-6114), Мемфіса Сліма і Віллі Діксона, Монго Сантамарії (який записав на ньому свій найбільший хіт «Watermelon Man») і Дона Баєса. Пізніші випуски лейблу в основному були зі звуковими ефектами автомобілів.

Література[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]