Drugslab (серіал)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Drugslab
Презентаційний ролик каналу, 2017
Особиста інформація
Національність Нідерланди
Вебсайт Drugslab
YouTube
Жанр Освіта, профілактика зловживання психоактивними речовинами
Підписників більш ніж 1.020.000
Усього переглядів більш ніж 81.150.000
Коронні фрази «Ласкаво просимо на наш канал!»
Мова Нідерландська, англійська (субтитри)

Drugslab — канал на YouTube з щотижневим епізодом про тестування того чи іншого виду наркотику і про правильне його вживання. Є пропозицією голландської асоціації BNNVARA і публікується редакцією телевізійної програми Spuiten en Slikken. Відеоролики завжди завантажуються з англійськими субтитрами і публікуються на умовах ліцензії Creative Commons.

Проект був заснований у березні 2016 року і майже відразу ж отримав міжнародний статус. Рішення про старт цієї кампанії прийшло з розумінням про нинішні розклади в отриманні інформації серед молоді: все більше і більше підлітків черпали основні знання сидячи в Інтернеті. Основною ідеєю було запобігти нещасним випадкам і дати базові знання про популярні наркотики.

8 листопада 2019 року було оголошено про припинення діяльності.

Наповнення[ред. | ред. код]

У кожному сюжеті бере участь двоє ведучих: один використовує обраний для обговорення наркотик, який найчастіше обирався виходячи з коментарів під відеороликами, другий контролює всі показники першого (серцебиття, температуру тіла) і задає питання, грає в ігри на уважність та інше. Наркотики вони отримують працюючи з нідерландським центром лікування наркоманії Jellinek.

До липня 2018 року головними ведучими були Бастіан Росман, Неллі Беннер і Ренс Полман. Останній був замінений Дзіфою Кузенух

Заборони та суперечки[ред. | ред. код]

14 квітня 2017 року згідно з рішенням МВС Росії було прийнято рішення про внесення каналу в єдиний реєстр Роскомнадзору.[1]

У Великій Британії програма викликала обурення і прохання видалити її з YouTube. Однак, згідно із поглядами YouTube, "Drugslab", безумовно, має освітню цінність.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. В России заблокировали шоу об экспериментах подростков с наркотиками. lenta.ru. Архів оригіналу за 10 грудня 2019. Процитовано 9 червня 2020. (рос.)

Посилання[ред. | ред. код]