IEEE Spectrum

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
IEEE Spectrum
IEEE Spectrum
Країна видання  США[1]
Місце публікації Нью-Йорк
Тематика електротехніка, електроніка
Періодичність виходу 1 номер на місяць
Мова англійська
Адреса редакції Нью-Йорк
Головний редактор Сьюзен Гасслер
Видавець Інститут інженерів з електротехніки та електроніки
Засновано 1964
ISSN-L 0018-9235
ISSN 0018-9235

spectrum.ieee.org

IEEE Spectrum — щомісячний журнал, який видається Інститутом інженерів з електротехніки та електроніки (англ. Institute of Electrical and Electronics Engineers — IEEE).

Офіційний опис журналу:

«IEEE Spectrum» - головний журнал і вебсайт IEEE, найбільшої в світі професійної організації в галузі інженерії та прикладних наук. Наше статутне завдання полягає в тому, щоб надати інформацію більше ніж 400 000 членам про основні тенденції та розробки в галузі технології, техніки та науки. Наші блоги, подкасти, новини та історії, відео та інтерактивні інфографіки привертають увагу наших читачів чіткими поясненнями нових концепцій та розробок з деталізацією, якої вони не можуть отримати деінде[2].

Журнал «IEEE Spectrum» читає понад 385 000 інженерів по усьому світу, що робить його одним з провідних наукових і технічних журналів у світі. Матеріали з авторитетного журналу часто цитують інші видання[3].

Журнал «IEEE Spectrum» має офіційну вебсторінку spectrum.ieee.org [Архівовано 26 січня 2021 у Wayback Machine.], на якій публікуються як матеріали з паперового видання журналу, так і ексклюзивні матеріали.

Перший номер «IEEE Spectrum» вийшов у 1964 році, а сам журнал став наступником журналу «Electrical Engineering». У ньому друкуються рецензовані статті, що стосуються технологій і наукових тенденцій, що мають вплив на бізнес і суспільство, та охоплюють інформацію, що стосується електротехніки та електроніки, механіки та цивільного будівництва, інформатики, біології, фізики та математики. Додаткова інформація черпається з матеріалів декількох сотень щорічних міжнародних конференцій. Як і в популярних журналах, статті «IEEE Spectrum» намагаються зробити доступними для неспеціалістів, хоча й передбачається наявність у читачів інженерної освіти.

У 2010 році «IEEE Spectrum» отримав нагороду Utne Independent Press Award for Science/Technology Coverage від журналу Utne Reader[en][4].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. The ISSN portalParis: ISSN International Centre, 2005. — ISSN 0018-9235
  2. About IEEE Spectrum. Spectrum.IEEE.org. Institute of Electrical and Electronics Engineers. 30 травня 2009. Архів оригіналу за 28 березня 2019. Процитовано 31 березня 2019.
  3. Приклади:
  4. Winners of the 2010 Utne Independent Press Awards (англ.). Utne Reader[en]. 2010 рік. Архів оригіналу за 13 квітня 2012. Процитовано 3 грудня 2010.

Посилання[ред. | ред. код]