Love Hurts (альбом Шер)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Love Hurts
Студійний альбом
Виконавець Шер
Дата випуску 13 червня 1991
Записаний 1990-91
Жанр софт-рок, поп-рок
Тривалість 43:55 (версія для Північної Америки)
46:45 (міжнародна версія)
Мова англійська
Лейбл Geffen Records
Продюсер
Хронологія Шер
Попередній
←
Heart of Stone
(1989)
It's a Man's World
(1995)
Наступний
→
Сингли з Love Hurts
  1. «Love and Understanding»
    Випущений: 21 травня 1991
  2. «Save Up All Your Tears»
    Випущений: 7 жовтня 1991
  3. «Love Hurts»
    Випущений: грудень, 1991
  4. «Could've Been You»
    Випущений: лютий, 1992
  5. «When Lovers Become Strangers»
    Випущений: березень, 1992
Альтернативна обкладинка
Обкладинка, що використовується для більшості світових видань, перевидань і цифрових релізів

Love Hurts — двадцять перший студійний альбом американської співачки і акторки Шер, що вийшов 11 червня 1991 року на лейблі «Geffen Records». 27 серпня 1991 року RIAA сертифікувала альбом як золотий. Це останній альбом співачки, що вийшов на лейблі «Geffen». Головним синглом альбому стала пісня «Love and Understanding», а слідом вийшли такі сингли як «Save Up All Your Tears», «Love Hurts», «Could've Been You» і «When Lovers Become Strangers». Альбом дебютував з 48 сходинки в чарті «Billboard 200» з продажами в 19.000 копій. У листопаді 2011 року, «Billboard» заявив, що «Love Hurts» був розпроданий у США тиражем в 600 000 копій.[1]

Про альбом[ред. | ред. код]

«Love Hurts» вийшов у 1991 році і став третім і останнім студійним альбомом Шер, що вийшов на лейблі «Geffen Records». У записі брав участь продюсер Боб Рок, вона продовжила співпрацювати з Джоном Калоднером, Даяною Воррен і Дезмондом Чайлдом. Запис альбому тривав з кінця 1990-до початку 1991 року, це був перший рік відносин Шер з гітаристом гурту «Bon Jovi» Річі Самборою. Вона присвятила альбом йому і «кожному чоловікові, який коли-небудь змушував мене проливати сльози».

Альбом містив чотири кавер-версії: «Save Up All Your Tears», записану ще наприкінці 1980-х Бонні Тайлер і Робін Бек, пісню гурту «Kiss» «A World Without Heroes», написану у 1981 році, «Fires of Eden», записану Джуді Коллінз у 1990 році, і «Love Hurts», римейк версії 1975 року, яку Шер раніше записала для свого альбому «Stars». Цього разу пісня була скоріше у стилі поп-рок, ніж балада. Оригінальну версію пісні випустив гурт «Everly Brothers» у 1960 році; однак найпопулярніша версія пісні (єдине виконання «Love Hurts», що стало синглом-хітом в Сполучених Штатах, досягнувши 8 сходинки у чарті «Billboard Hot 100» на початку 1976 року) була записана шотландським хард-рок-гуртом «Nazareth». Крім того, європейська версія альбому також містила світовий хіт «The Shoop Shoop Song (It's in His Kiss)» (спочатку записаний Бетті Еверетт у 1963 році), який вийшов як сингл в США у 1990 році (до виходу альбому «Love Hurts» для просування фільму за участю Шер «Русалки», у саундтреку якого він вперше з'явився).

Ранні релізи альбому у Великій Британії мали ту ж обкладинку, що і американський реліз, але пізніші європейські релізи мали іншу обкладинку, на якій Шер була зображена на білому тлі в червоній перуці. Європейський реліз також місить світовий хіт «The Shoop Shoop Song (It's in His Kiss)», який досяг першої сходинки у чартах більш ніж 10 країн. У Сполучених Штатах «The Shoop Shoop Song» була доступна тільки на оригінальному саундтреку «Mermaids» до однойменного фільму.

У той час як альбом дуже добре зарекомендував себе у Великій Британії, його сингли були лише незначними хітами. «Love and Understanding» був єдиним хітом в чартах, але альбом також подарував світові багато улюблених шанувальникам композицій, зокрема «Could've Been You» і найулюбленіші пісні Шер: «Save Up All Your Tears», «Love Hurts» і «Fires of Eden». «Love Hurts» і «Could've Been You» вийшли тільки в Європі, у той час як «When Lovers Become Strangers» — тільки в Північній Америці.

Написана Девідом Кессіді пісня «I'll Never Stop Loving You» через рік вийшла у його альбомі «Did not You Used to be?». А роком раніше, у 1990 році, пісня була доступна у японському виданні альбому гурту «Heart» «Brigade».

Просування[ред. | ред. код]

Докладніше: Love Hurts Tour

Щоб просунути альбом, Шер зробила кілька виступів в усьому світі. У Північній Америці вона просувала альбом на телешоу «Late Night with David Letterman». 21 червня 1991 року вона також спеціально з'явилася у телепрограмі «In Concert» каналу ABC, де виконала пісні «Love hurts», «Love and Understanding», «Save Up All Your Tears» і «A World Without Heroes».[2] Цей конкретний виступ різко розкритикували, тому що Шер виконала всі пісні з альбому під фонограму, замість «чесного, живого року», відхилившись від політики «живих» шоу ABC.[3][4] Пізніше Шер захищалася в інтерв'ю з приводу виконання під фонограму, внаслідок чого «In Concert» дали їй шанс знову виступити наприкінці 1991 року, однак вона так ніколи цього не зробила.[5][3]

Шер також просувала альбом у деяких європейських країнах. У Великій Британії вона виконала «Love and Understanding», «Save Up All Your Tears» і «Could've Be You» на телешоу «Top of the Pops», на шоу «Wogan» вона виконала «Love and Understanding» і «Save Up All Your Tears», а на шоу «Aspel and Company» виконала «Could've Be You». Шер також виконала «Save Up All Your Tears» в Австралії на телепередачі «Dame Edna Show» і разом з Дейм Едною виконала «I Got You Babe».

Подальше просування альбому зосередилося навколо її третього сольного туру «Love Hurts Tour», перший виступ якого відбувся 15 квітня 1992 року в Берліні. Концерти повинні були початися 21 березня 1992 року у Копенгагені, але через хворобу Шер, європейські виступи було перенесено, за винятком британських концертів. Пізніше, північноамериканська частина туру також двічі переносилася.[6][7][8] Під час туру Шер виконала «Love and Understanding», «Save Up All Your Tears», «Love Hurts» і «Fires Of Eden».

Сингли[ред. | ред. код]

«Love and Understanding» вийшла як головний сингл альбому 21 травня 1991 року. Пісня отримала неоднозначні відгуки. Один критик сказав, що пісня разом з іншими двома є передбачуваною і надмірно «обережною», у той час як інший назвав її «по-справжньому сильним треком».[9][10] Пісня потрапила у «топ-10» в таких країнах, як Австрія, Канада, Велика Британія і у «топ-20» в США і Німеччині.[11][12]

«Save Up All Your Tears» вийшла як другий сингл альбому і потрапила у «топ-4» в різних чартах в усьому світі, зокрема у США, Канаді і Великій Британії.

Оцінки критиків[ред. | ред. код]

Професійні огляди
Оцінки оглядів
Джерело Рейтинг
AllMusic 1.5/5 зірок[13]
Billboard (favorable)[14]
Entertainment Weekly B+[15]

Відгуки про альбом були неоднозначними. З одного боку, деякі критики заявляли, що «Love Hurts» — це найбільш «зрілий» матеріал Шер за всю її кар'єру. Крім того, багато критиків говорили, що «Love Hurts» — це крок вперед після «Heart of Stone» і «Cher».[16]

«Billboard», наприклад, сказав, що «за деяким винятком, що поп-рок у цьому альбомі є ідеальним середовищем для її унікального вокального стилю».[14] «Allmusic» також сказав, що «хоча результат вийшов досить шаблонним, вокал Шер, продюсування і бек-вокалісти роблять альбом надихаючим».[13]

У той же час багато критики розгромили альбом в пух і прах. Один з них заявив, що «„A World Without Heroes“ є єдиним вартим треком у цьому альбомі, що страшенно не надихає».[16]

Комерційний успіх[ред. | ред. код]

На відміну від «Heart of Stone» і «Cher», «Love Hurts» привернув менше уваги в Північній Америці, але все ж отримав золоту сертифікацію в США і платинову в Канаді, його продажі склали 500 000 і 100 000 копій у цих країнах відповідно. У країнах Європи та Океанії, таких як Австралія та Нова Зеландія, альбом був дуже успішним, він посів першу сходинку чартів чотирьох країн: Австрії, Ірландії, Норвегії та Великої Британії. У Великій Британії альбом дебютував першою сходинкою і залишався там шість тижнів поспіль. Завершивши своє очолювання чарту, альбом залишався у першій трійці ще п'ять тижнів, ставши найпродаванішим жіночим альбомом року.[17] Він був сертифікований як мультиплатиновий і у підсумку розійшлася накладом понад 1 мільйон примірників.[18]

Формати[ред. | ред. код]

  • US Vinyl — альбом містить 11 треків.
  • European Vinyl — альбом містить 12 треків.
  • US Limited Collectors Box Edition Set — рекламне видання у вигляді дерев'яної коробки з відкидною кришкою. Видання містить альбом на CD і 13 «карт таро» з фотографіями Шер до альбому на одному боці та тексти пісень / список тих, хто працював над альбомом на іншому.
  • European Cassette — неофіційне видання, яку випустила Glob Records, що містить альтернативний трек-лист.

Трек-лист[ред. | ред. код]

#НазваАвторПродюсер(и)Тривалість
1.«Save Up All Your Tears»4:00
2.«Love Hurts» (версія 1991 року)Зіто4:19
3.«Love and Understanding»Воррен
4:44
4.«Fires of Eden»Пітер Ашер3:43
5.«I'll Never Stop Loving You»
  • Рок
  • Зіто
3:57
6.«One Small Step» Річардом Пейджем)
Ашер3:28
7.«A World Without Heroes»Стів Лукатер3:09
8.«Could've Been You»
  • Арні Роман
  • Боб Хелліган Дж.
Ашер3:30
9.«When Love Calls Your Name»
Ашер3:32
10.«When Lovers Become Strangers»Воррен
  • Воррен
  • Роч
4:46
11.«Who You Gonna Believe»
  • Джеральд Маркез
  • Кевін Челфент
  • Джо Маркез
  • Стів Фонтано
Зіто4:47
12.«The Shoop Shoop Song (It's in His Kiss)» (бонус треки до версії для Океанії і Європи)Руді КларкАшер2:51

Примітки

  • «Love Hurts» раніше був записаний для дванадцятого студійного альбому Шер «Stars» (1975).
  • «The Shoop Shoop Song (It's in His Kiss)» з «Mermaids» з оригінального саундтрека до фільму «Русалки», що вийшов 1990 року.

Учасники запису[ред. | ред. код]

  • Джон Агуто — асистент інженера (2, 11)
  • Кен Оллердайс — асистент інженера (3, 4, 6, 8-10)
  • Пітер Ашер — продюсер (4, 6, 8, 9, 12), ударні, перкусія, програмування (6), бек-вокал (8), перкусія (9), група аранжування (12)
  • Сенді Батгейт — виробнича координація (1, 5)
  • Мартін Брамбеч — асистент інженера (7)
  • Роббі Бучанан — піаніно (4), клавішні (6, 8, 9, 12)
  • Кім Боллард — клавішні (2, 11)
  • Джонні Бай — бек-вокал (1, 5)
  • Девід Кемпбелл — аранжування бек-вокалу (4, 6, 8, 9, 12), оркестрове аранжування (4), струнне аранжування (12), диригент (4)
  • Джої Кеткарт — бек-вокал (2, 11)
  • Марго Чейз — дизайн
  • Луїс Конте — перкусія (7)
  • Лора Кремер — бек-вокал (3, 10)
  • Мікі Каррі — ударні (1, 5)
  • Ліза Далбелло — бек-вокал (1, 5)
  • Джефф Деморріс — асистент інженера (3, 10)
  • Девід Дж. Доннеллі — супервізор мастерінгу
  • Дорін Доріан — виробнича координація (3, 10)
  • Кенні Едвардс — бек-вокал (6, 8)
  • Майк Фішер — перкусія (4, 6, 9, 12), бубон (8)
  • Майк Фрейзер — інженер (1, 5)
  • Девід Гарфілд — клавішні (7)
  • Стів Джордж — бек-вокал (1, 5)
  • Ендрю Голд — електрогітара (6, 12), бек-вокал (6, 8), 12-струнна гітара, електрогітара (4), акустична гітара (9)
  • Грег Голдмен — асистент інженера (7)
  • Скотт Харпер — струнне аранжування (3, 10)
  • Стів Хайнке — асистент інженера (2, 11)
  • Ден Херш — мастерінг
  • Марк Хадсон — вокальний директор (3, 10)
  • Ренді Джексон — бек-вокал (10)
  • Джиммі Джонсон — бас-гітара (12)
  • Філ Кеффел — інженер (2), додатковий інженерінг (1, 5), мікшування (7)
  • Джон Калоднер — продюсер
  • Рейвен Кейнс Гьорлс — бек-вокал (4, 9, 12)
  • Фред Келлі — асистент інженера (1-3, 5, 10, 11)
  • Ларрі Клайн — бас-гітара (4, 9)
  • Майк Клостер — асистент інженера (7)
  • Натаніел Канкел — асистент інженера (4, 6, 8, 9, 12)
  • Грег Ладаний — інженер (7)
  • Марк Лафранс — бек-вокал (1, 5)
  • Майкл Ландау — гітара (3, 7)
  • Джулі Ласт — асистент інженера (3, 4, 6, 8-10, 12)
  • Маріо Лачі — асистент інженера (3, 10)
  • Стів Лукатер — продюсер (7), гітара (2, 9-11), акустична гітара (7), соло-гітара (7), бас-гітара (8)
  • Річард Маркс — бек-вокал
  • Джордж Массенбург — інженер ударних (4, 5, 8, 9, 12)
  • Джин Маклейн — бек-вокал (3)
  • Х'ю Макдональд — бас-гітара (1, 5)
  • Джим Макджіллверей — перкусія (1, 5)
  • Пол Міркович — бек-вокал (2, 11)
  • Джіл Моралес — асистент інженера (4, 6-9, 12)
  • Гуннар Нельсон — бек-вокал (2, 11)
  • Річард Пейдж — головний вокал (6), бек-вокал (1, 5, 7)
  • Девід Пейч — клавішні (7)
  • Кеті Паркс — виробнича координація (1, 2, 5, 11)
  • Джефф Поркаро — ударні (2, 4, 6, 8, 9, 11, 12)
  • Майк Поркаро — бас-гітара (2, 11)
  • Джефф Ре — асистент інженерач (1, 2, 4-6, 8, 9, 11, 12)
  • Гай Роч — продюсер (3, 10), синтезатор (3)
  • Боб Рок — продюсер (1, 5)
  • Рейл Рогарт — асистент інженера (4, 6, 8, 9, 12)
  • Білл Семмет — менеджмент
  • Гленн Скюрба — гітара (10)
  • Конні Скотт — бек-вокал (1, 5)
  • Кейт Скотт — гітара (1, 5)
  • Дебра Шоллмен — альбомний координатор, виробнича координація (7)
  • Джош Склейр — гітара (3, 10)
  • Айві Скофф — виробнича координація (4, 6, 8, 9, 12)
  • Ренді Стауб — додатковий інженерінг (1, 5)
  • Девід Стіл — бек-вокал (1, 5)
  • Девід Тонер — інженер (3, 10), додатковий інженерінг (1, 5), мікшування (1-3, 5, 10, 11)
  • Майкл Томпсон — електрогітара (4, 9)
  • Джо Турано — бек-вокал (10)
  • Міріам Наомі Валле — бек-вокал (3)
  • Карлос Вега — ударні (7)
  • Хоуї Вікерс — аранжування (1, 5)
  • Даян Воррен — продюсер (3, 10), бек-вокал (3, 10)
  • Джон Вебстер — клавішні (1, 5)
  • Марк Т. Вілліамс — ударні (3, 10)
  • Ренді Вайн — асистент інженера (2, 11)
  • Френк Волф — інженер (3, 4, 6, 8-10, 12), додатковий інженерінг (7), мікшування (4, 6, 8, 9, 12)
  • Річі Зіто — продюсер (1, 2, 5, 11), додаткові гітари і клавішні (5)[19]

Чарти[ред. | ред. код]

Тижневі чарти[ред. | ред. код]

Чарт (1991) Позиції
Австралія 15
Австрія 1
Канада (RPM)[20] 29
Данія (Hitlisten)[21] 3
Нідерланди (Album Top 100) 45
Європа (European Top 100 Albums)[22] 3
Фінляндія (Suomen virallinen lista)[23] 28
Німеччина (Offizielle Top 100)[24] 6
Греція (IFPI Greece)[25] 2
Ісландія (Íslenski Listinn Topp 10)[26] 1
Ірландія (IRMA)[27] 1
Нова Зеландія (RMNZ) 4
Норвегія (VG-lista) 1
Швеція (Sverigetopplistan) 3
Швейцарія (Schweizer Hitparade) 3
Велика Британія (UK album chart) 1
США (Billboard 200) 48

Річні чарти[ред. | ред. код]

Чарт (1991) Позиції
Австрія (Ö3 Austria)[28] 7
Європа (European Top 100 Albums)[29] 18
Німеччина (Offizielle Top 100)[30] 32
Нова Зеландія (Recorded Music NZ)[31] 35
Норвегія (VG-lista)[32] 1
Швейцарія (Schweizer Hitparade)[33] 13
Велика Британія (OCC)[34] 9
Чарт (1992) Позиція
Європа (European Top 100 Albums)[35] 93
Німеччина (Offizielle Top 100)[36] 80
Британський чарт альбомів (UK Albums (OCC))[37] 93

Декадні чарти[ред. | ред. код]

Чарт (1990—1999) Позиція
Австрійський чарт альбомів (Austrian Albums (Ö3 Austria))[38] 34

Сертифікації і продажі[ред. | ред. код]

Країна Сертифікація Продано
Австралія (ARIA) Платина 70,000^
Австрія (IFPI Austria) Платина 50,000*
Канада (Music Canada) Платина 100,000^
Німеччина (BVMI) Платина 500,000^
Нова Зеландія (RMNZ) Платина 15,000^
Швеція (GLF) Платина 100,000^
Швейцарія (IFPI Switzerland) Платина 50,000^
Велика Британія (BPI) 3×Платина 1,000,000
США (RIAA) Золото 600,000
^цифри відвантаження засновані тільки на сертифікації

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Ask Billboard: Twice Is Nice, Twice, for Adele [Архівовано 14 вересня 2020 у Wayback Machine.] billboard.com Процитовано 15 вересня 2020
  2. Burlingame, Jon (7 червня 1991). Rock-concert show premiers on ABC. Star-Banner.
  3. а б Kaplan, Michael (15 листопада 1991). A Little Late-Night Music. Entertainment Weekly.com. Архів оригіналу за 14 жовтня 2012. Процитовано 29 жовтня 2009.
  4. Gundersen, Edna (25 червня 1991). Cher's lip-synced 'live' performance. USA Today.
  5. Williams, Jeannie (28 червня 1991). Lip-sync criticism sets Cher off. USA Today.
  6. Cher Postpones Opening. The New York Times. 28 травня 1992. Архів оригіналу за 2 вересня 2020. Процитовано 1 грудня 2009.
  7. Cher Postpones Shows. The New York Times. 30 травня 1992. Архів оригіналу за 2 вересня 2020. Процитовано 1 грудня 2009.
  8. Cher's Shows Rescheduled. The New York Times. 9 червня 1992. Архів оригіналу за 2 вересня 2020. Процитовано 1 грудня 2009.
  9. Macklin, William R. (19 червня 1991). Cher passionate, but tunes aren't. The Milwaukee Sentinel.
  10. Wild, David (2 серпня 1991). Cole's tribute to Dada earns its success. Greensboro News and Record.
  11. Cher Singles Discography. Ö3 Austria Top 40. Austriancharts.at at Hung Medien. 1965–2005. Архів оригіналу за 18 жовтня 2012. Процитовано 30 січня 2010.
  12. Cher Singles Discography. Media Control Charts. Musicline.de. 1966–2002. Архів оригіналу за 15 січня 2013. Процитовано 30 січня 2010.
  13. а б allmusic (((Love Hurts > Charts & Awards > Billboard Albums))). AllMusic. Rovi Corporation. Процитовано 4 лютого 2009.
  14. а б Love Hurts. geocities.com. Архів оригіналу за 5 серпня 2009. Процитовано 4 квітня 2009.
  15. Farber, Jim (14 червня 1991). Love Hurts Review. Entertainment Weekly. Time Inc. Архів оригіналу за 16 жовтня 2014. Процитовано 8 листопада 2009.
  16. а б Love Hurts : By Eliud. justplaincher.net. Архів оригіналу за 27 листопада 2010. Процитовано 4 квітня 2009.
  17. Love Hurts UK Charts. Official Charts Company. Архів оригіналу за 3 квітня 2015. Процитовано 5 квітня 2009.
  18. DIANE WARREN WINS UK EMI MUSIC AWARD (PDF). Music & Media, page 4. 4 липня 1992.
  19. Cher - Love Hurts (CD, Album). Discogs. Архів оригіналу за 11 вересня 2020. Процитовано 17 вересня 2020.
  20. RPM 100 Albums. RPM. Архів оригіналу за 14 червня 2021. Процитовано 17 вересня 2020.
  21. Top European Singles and Albums, page 24 (PDF) (German) . Music & Media. Процитовано 17 вересня 2020.
  22. Hits of the World (PDF). Billboard. Процитовано 17 вересня 2020.
  23. Albumit 1991-08 elokuu (Finnish) . InfoDisc. Архів оригіналу за 4 березня 2016. Процитовано 17 вересня 2020.
  24. Cher - Offizielle Deutsche Charts (German) . GfK Entertainment. Архів оригіналу за 3 серпня 2020. Процитовано 17 вересня 2020.
  25. European Top 100 Albums, page 21 (PDF). Music & Media. Процитовано 17 вересня 2020.
  26. Íslenski Listinn 26.07.1991. Dagblaðið Vísir. 17 вересня 2020. с. 34. Архів оригіналу за 3 серпня 2020. Процитовано 17 вересня 2020.
  27. European Top 100 Albums, page 26 (PDF). Music & Media. Процитовано 17 вересня 2020.
  28. Jahreshitparade Alben 1991 (German) . Hung Medien. Архів оригіналу за 16 грудня 2014. Процитовано 17 вересня 2020.
  29. European Top 100 Albums, page 24 (PDF). Music & Media. Процитовано 17 вересня 2020.
  30. Top 100 Album-Jahrescharts (German) . GfK Entertainment. Архів оригіналу за 9 травня 2015. Процитовано 17 вересня 2020.
  31. Top Selling Albums of 1991. RIANZ. Архів оригіналу за 10 лютого 2015. Процитовано 17 вересня 2020.
  32. Topp 40 Album Sommer 1991 (Norwegian) . VG-lista. Архів оригіналу за 17 вересня 2020. Процитовано 17 вересня 2020.
  33. Swiss Year-end Charts 1991. Hung Medien. Архів оригіналу за 31 грудня 2020. Процитовано 17 вересня 2020.
  34. Najlepiej sprzedające się albumy w W.Brytanii w 1991r (Polish) . Z archiwum...rocka. Архів оригіналу за 27 вересня 2012. Процитовано 17 вересня 2020.{{cite web}}: Обслуговування CS1:Сторінки з посиланнями на джерела, що мають непридатні URL (посилання)
  35. European Top 100 Albums, page 17 (PDF). Music & Media. Процитовано 17 вересня 2020.
  36. Top 100 Album-Jahrescharts (German) . GfK Entertainment. Архів оригіналу за 6 січня 2016. Процитовано 17 вересня 2020.
  37. Najlepiej sprzedające się albumy w W.Brytanii w 1992r (Polish) . Z archiwum...rocka. Архів оригіналу за 17 вересня 2020. Процитовано 17 вересня 2020.{{cite web}}: Обслуговування CS1:Сторінки з посиланнями на джерела, що мають непридатні URL (посилання)
  38. Best-selling Albums. Austriancharts.at (German) . Hung Medien. Архів оригіналу за 28 грудня 2010. Процитовано 17 вересня 2020.

Джерела[ред. | ред. код]