Mercedes-Benz Medio

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Mercedes-Benz Medio

Mercedes-Benz Medio в Манхаймі
Виробник Mercedes-Benz EvoBus
Роки виробництва з 2001
Місце виробництва Німеччина Німеччина
Клас автобус
Платформа Mercedes-Benz Vario
Двигун(и) OM 904 LA
Коробка передач 6-ст. мех. КПП
Колісна база 4250 мм
Довжина 7,6 м
Подібні Ataman А096
Isuzu Turquoise
Toyota Coaster
Богдан А401
ЗАЗ А10Л І-Ван
Див. також: Медіо

Mercedes-Benz Medio один з малих автобусів від Daimler AG з його дочерним підприємством EvoBus із сидіннями Kirchheim/Teck. Автобус був доступний у двох варіантах:

  • Туристичний
  • Приміський/Рейсовий

Mercedes-Benz Medio був вперше представлений на міжнародній виставці «IAA-Комерційні Авто» в 2000 році. Він був першим мікроавтобусом, розробленим дослідницьким центром EvoBus та мав 26 сидячих місць в туристичній версії й 40 в рейсовій. Автобус має довжину 7,60 м та допущену повну вагу 8,2 тони. Його колісна база складає 4250 мм.

Базою для Mercedes-Benz Medio стало шасі та агрегати від Mercedes-Benz Vario 8-оï серіï (BM670), але з комфортною задньою пневматичною підвіскою, двигуни встановлювали OM 904 LA різної потужності з 6-ти ступінчастою механічною коробкою перемикання передач. Розроблено автобус разом Mercedes-Benz з італійським кузовним ательє Tomassini, яке від початку 2000 року входить до складу EvoBus.

Medio замикає лінію семиметрових автобусів в концерні Mercedes-Benz. Він пропонує таке ж саме оснащення, яке є доступне в моделях Mercedes-Benz Tourismo та Mercedes-Benz Travego. Прямого спадкоємця не було розроблено, але зовнішньо на нього схожі Mercedes-Benz Teamstar з кузовом від Ернста Аувертера.

Посилання[ред. | ред. код]