PTV

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
PTV Полтавське телебачення
ТОВ «ПОЛТАВСЬКЕ ТЕЛЕБАЧЕННЯ»
PTV
Країна Україна
Зона мовлення Полтавська область
Мова мовлення Українська
Центр керування Полтава
Тематика каналу Новинний канал
Сайт ptv.ua

PTV — полтавський телеканал, який заснований у лютому 2019 року. Раніше «Полтава: Громадське телеба́чення»

Історія[ред. | ред. код]

Історія телеканалу починається після революційних подій буремного 2014 року, коли в Україні у кожному обласному центрі з'являються свої телеканали, які згодом стають мережею «громадського телебачення».

Телеканал раніше носив назву «Полтава: Громадське телебачення». Його заснували 27 липня 2014 року. У 2015 році створили громадську організацію «Полтавське громадське телебачення».

20 квітня 2017 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення видала ліцензію кабельному телеканалу poltavske.tv [Архівовано 10 квітня 2022 у Wayback Machine.] (ТОВ «Полтавське телебачення») на кабельне мовлення в мережах «Воля ТВ» та «Тріолан ТВ».

У січні 2018 року телеканал PTV разом з ТОВ Студія «Місто» претендували на вільну частоту для мовлення у форматі Т2. PTV (Полтавське громадське телебачення) позиціонував себе як телеканал, який не належить політикам, державі або олігархам. Телеканали ж «Місто» («Центральний») та «ІРТ-Полтава» пов'язували із екс-мером Полтави та депутатом Полтавської міськради Андрієм Матковським.

У вересні 2018 року відбувся конкурс на мовлення на вільних регіональних каналах стандарту DVB—T2 (MPEG 4). На вільні частоти на Полтавщині претендували ТОВ «Полтавське телебачення» (PTV), ТОВ "Телерадіокомпанія «ГОК», ПП "Телерадіокомпанія «Пирятин», ТОВ «Останній Бастіон». У Полтаві на вільну частоту претендували ТОВ «Полтавське телебачення» (PTV), ТОВ «Місто» і ТОВ «Останній Бастіон». «Останній Бастіон» отримав 4 вільні частоти на мовлення у Полтавській області. Ще 4 ліцензії отримав пирятинський телеканал, одну ліцензію на мовлення у Полтаві отримав телеканал «Місто». ТОВ "Телерадіокомпанія «ГОК» і ТОВ «Полтавське телебачення» (PTV) не отримали жодної ліцензії [Архівовано 31 жовтня 2021 у Wayback Machine.].

У лютому 2019 року телеканал перейменували на PTV.

У серпні 2020 року ТОВ «Полтавське Телебачення» купує збанкрутіле ПП "Телерадіокомпанія «Пирятин», яке має ліцензії на мовлення у форматі Т2 (Лубни, Гребінка, Лохвиця, Гадяч) і покриває північну частину Полтавської області.

Покриття мовлення PTV у Полтавській області
Покриття мовлення PTV у Полтавській області

У вересні 2021 ПП "ТРК «Пирятин» було перейменовано у ПП Телерадіокомпанія ПіТіВі.

А вже восени 2021 PTV почало мовити у форматі Т2 на території Карлівки та Кременчука. Відповідне рішення ухвалила Національна рада з питань телебачення та радіомовлення.

Колектив каналу постійно працює над створенням якісного телепродукту і впевнено спростовує поширений стереотип про низькоякісний контент у регіонах. На телеканалі 3 щоденних випусків новин: 12:00, 15:00, 19:00.

1 березня 2022 року почав мовити в MX-5 цифрової етерної мережі DVB-T2 по всій області на підставі тимчасового дозволу на час воєнного стану

Сітку мовлення телеканалу заповнюють програми як власного так і партнерського виробництва. У ефірі можна побачити контент медіа ресурсів: «Hromadske», «Радіо Свобода», «#ШОТАМ», «імені Т. Г. Шевченка».

Серед власних програм — «Наголос», «Говорить Полтава», «PTV день», «Про головне», «Про головне. БЛІЦ», «Надзвичайне 101», «Щоденник PTV», «Надзвичайне 102», «Погода на PTV», «PTV День», «Махінації» [Архівовано 31 жовтня 2021 у Wayback Machine.].

Мовлення телеканалу не цілодобове, відбувається з 7:00 до 23:00 щоденно.

28 грудня 2023 року став переможцем конкурсу на отримання ліцензії на мовлення в MX-5 цифрової етерної мережі DVB-T2 у Полтавській області[1].

Власні програми[ред. | ред. код]

  • Про головне
  • PTV день
  • Наголос
  • Надзвичайні новини
  • Прогноз погоди
  • Щоденник PTV

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Данькова, Наталія (28 грудня 2023). Нацрада підбила підсумки конкурсу на місця у мультиплексі «Зеонбуду». Переможців у Дніпрі та області немає. detector.media (укр.). Процитовано 28 грудня 2023.