Phelps Dodge

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Phelps Dodge
Тип бізнес
Галузь гірнича справа
Засновано 1834
Засновник(и) Anson Green Phelpsd, William E. Dodged і Daniel Jamesd
Закриття (ліквідація) 2007
Штаб-квартира Фінікс
Продукція мідь
Співробітники 13 500 осіб
fcx.com
CMNS: Phelps Dodge у Вікісховищі

Phelps Dodge Corporation - колишня американська гірничорудна та металургійна компанія, другий за величиною у світі виробник міді. Штаб-квартира компанії розташовувалася у Фініксі, Аризона.

Заснована у 1834.

Діяльність[ред. | ред. код]

Компанія вела видобуток і виплавку міді, молібдену, нікелю в Сполучених Штатах Америки, Чилі, Перу та інших країнах світу.

Наприкінці червня 2006 оголосила про майбутню найближчим часом покупку канадського виробника кольорових металів Inco, яка, у свою чергу, купує канадську ж Falconbridge. Угода вартістю $40 млрд дозволила б Phelps Dodge стати провідною компанією у світі з виробництва нікелю, обігнавши за цим показником російський "Норильський Нікель". Але угода так і не відбулася через ворожі пропозиції інших потенційних покупців та початкового невдоволення акціонерів майбутньою угодою[1].

Загальна чисельність персоналу – 13 500 осіб. Phelps Dodge випустила у 2005 1,3 млн т міді. Виторг становив $8,3 млрд, чистий прибуток — $1,6 млрд.

Поглинання[ред. | ред. код]

19 листопада 2006 компанія Freeport-McMoRan оголосила, що планує зробити поглинання Phelps Dodge за $25,9 млрд готівкою та акціями, створивши тим самим найбільшу публічну компанію з видобутку міді[2]. 14 березня 2007 акціонери обох компаній проголосували за ухвалення пропозиції про поглинання. 19 березня 2007 угоду було офіційно затверджено.

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]