Prasinoderma coloniale

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Prasinoderma coloniale
Біологічна класифікація
Домен: Ядерні (Eukaryota)
Царство: Зелені рослини (Viridiplantae)
Відділ: Prasinodermatophyta
Клас: Prasinodermatophyceae
Порядок: Prasinodermatales
Родина: Prasinodermataceae
Рід: Prasinoderma
Вид: P. coloniale
Prasinoderma coloniale
Hasegawa & Chihara 1996
Посилання
Віківиди: Prasinoderma coloniale
NCBI: 156133

Prasinoderma coloniale — вид мікроскопічних водоростей родини Prasinodermataceae.[1]

Поширення[ред. | ред. код]

Вид був описаний в 1996 році у зразках планктону, зібраних в 1990 році японськими дослідниками з поверхневого шару (до 150 м глибини) Тихого океану від Соломонового моря до узбережжя Хонсю.[2]

Опис[ред. | ред. код]

Клітини кокоподібні, жовтувато-зелені, без джгутиків, діаметром від 2,5 до 5,5 мкм. Утворюють пухкі колонії. Оточена клітинною стінкою з різною кількістю шарів, без лусочок і виступів. Товщина клітинної стінки — 0,04–0,12 мкм.

У клітинах міститься один двостулковий хлоропласт у формі чашки, який займає значну її частину, так що решта органел оточені ним. Ядро клітини знаходиться поруч з однією з її часточок, а апарат Гольджі — поруч з іншою. Еліпсоїдний піреноїд оточений крохмальною оболонкою.

Геном Prasinoderma coloniale містить 25,3 млн пар основ і організований у 22 хромосоми.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. See the NCBI webpage on Prasinoderma [Архівовано 31 травня 2018 у Wayback Machine.]. Data extracted from the NCBI taxonomy resources. National Center for Biotechnology Information. Архів оригіналу за 12 жовтня 2012. Процитовано 16 жовтня 2020.
  2. Guiry, M.D. & Guiry, G.M. 2020. Prasinoderma coloniale [Архівовано 9 серпня 2020 у Wayback Machine.]. AlgaeBase. World-wide electronic publication, National University of Ireland, Galway. Accessed 2020-02-07.