Spore Origins

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Spore Origins
Розробник Babaroga, Tricky Software
Видавець Electronic Arts
Дистриб'ютор App Store
Жанр(и) Бойовик
Платформа iPhone, iPod (5 покоління iPod Classic, 3 та 4 покоління iPod nano, 1 та 2 покоління iPod Touch),[1] N-Gage,[2] Windows Mobile, Vu
Дата випуску iPod:
August 25, 2008[3]
Mobile/iPhone:
September 5, 2008[4]
N-Gage:
May 19, 2009
Режим гри багатокористувацька гра і однокористувацька гра
Творці
Продюсер Андрея Джокович
Ігродизайнер(и) Вільям Райт
Композитор(и) Джейсон Коффман
Spore[d]

Spore Origins (також Spore Mobile) — це мобільна гра спін-офф Spore, що фокусується на одній фазі ігрового процесу основної гри — клітинній фазі.

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Скріншот ігрового процесу

Спрощена гра дозволяє гравцям спробувати вижити як багатоклітинний організм у приливному басейні, з можливістю покращувати свою істоту, як і в основній грі. Основний ігровий процес схожий на Flow.[5] Дизайнер Flow Дженова Чен приписує Віллу Райту натхненням першу демоверсію Spore.[джерело?]

На відміну від повної версії Spore, основна гра триває приблизно годину і розділена на 18 окремих розділів, або 30 розділів у версії для iPhone та iPod touch, де гравець атакує та поїдає інші організми, уникаючи поїдання вищими організмами.

На деяких пристроях рух досягається натисканням клавіш телефону в напрямках сторін світу гри. Інші пристрої також підтримують дотик до екрану для переміщення істоти. Деякі пристрої iPod використовують колесо прокрутки як метод введення, а користувачі iPhone, iPod Touch та iPod Nano можуть використовувати акселерометр. Під час атаки ротом(якщо той присутній) істота з'їдається; комбо для групового поїдання можна досягти за допомогою кнопки OK або центральної кнопки на колесі.[5] Розділ завершується після того, як гравець з'їсть певну кількість ДНК-матеріалу інших життєвих форм.

Кожні три рівні супроводжуються редактором істот, в якому гравець може додати поліпшення до свого організму в чотирьох категоріях: сприйняття, атака, захист і рух. Третій апгрейд у кожній категорії є «суперчастиною».[5] Гравець також розблоковує режим під назвою «Виживання», в якому гравець на одному екрані збирає гранули, ухиляючись від істот.

Проблеми[ред. | ред. код]

IPod Classic мав проблеми з зависанням на початковому екрані завантаження гри у версіях 1.0.x та 1.1.x. Помилки було виправлено, і гру було перевидано 31 серпня 2008 року.

Відгуки[ред. | ред. код]

Нагороди[ред. | ред. код]

Під час 12-ї щорічної премії Interactive Achievement Awards Академія інтерактивних мистецтв і наук нагородила Spore Origins званням «Клітинна гра року».

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Official Spore Origins site. Electronic Arts. Архів оригіналу за 8 вересня 2008. Процитовано 6 вересня 2008.
  2. Spore Origins for N-Gage. N-Gage blog. Архів оригіналу за 23 вересня 2008. Процитовано 23 вересня 2008.
  3. EA's Spore Arrives For iPod First. MacRumors. com. 25 серпня 2008.
  4. EA Mobile Announces More iPhone Games in Development: MONOPOLY, Tiger Woods PGA TOUR 09 and Need for Speed Undercover. Electronic Arts. 5 вересня 2008.[недоступне посилання з 01.03.2018]
  5. а б в 1Up Spore Mobile preview [Архівовано 2011-06-04 у Wayback Machine.]

Посилання[ред. | ред. код]