Spumaretrovirinae

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Spumaretrovirinae
Класифікація вірусів
Домен: Віруси
Група: VI
Надцарство: Riboviria
Царство: Pararnavirae
Тип: Artverviricota
Клас: Revtraviricetes
Ряд: Ortervirales
Родина: Ретровіруси (Retroviridae)
Підродина: Spumaretrovirinae
Роди[1]
Посилання
Віківиди: Spumaretrovirinae
NCBI: 327046

Spumaretrovirinae — підродина вірусів родини ретровірусів (Retroviridae). Це екзогенні віруси, які мають специфічну морфологію з помітними поверхневими шипами. Віріони містять значну кількість дволанцюгової ДНК. На відміну від більшості вірусів, оболонки цих вірусів утворюється шляхом відшарування ендоплазматичного ретикулуму, а не цитоплазматичної мембрани.

Ці віруси значно поширені серед різних видів мавп, котів, великої рогатої худоби та коней і дуже рідко можуть заражати людей. Серед відомих представників групи — пінистий вірус мавп та пінистий вірус людини. Піноподібні віруси були виділені в котів та великої рогатої худоби незалежно один від одного в 1969 році, а також в коней у 1999 році. Непідтверджені окремі повідомлення про появу пінистих вірусів є також у деяких інших ссавців, таких як каліфорнійські морські леви та хом'яки. У 1971 році пінистий вірус був виділений з культури клітин, отриманої від кенійського пацієнта з карциномою носоглотки.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Virus Taxonomy: 2018b Release. International Committee on Taxonomy of Viruses (ICTV) (англ.). March 2019. Архів оригіналу (html) за 20 березня 2020. Процитовано 16 березня 2019.

Посилання[ред. | ред. код]