Todoist

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Todoist
Тип система управління проєктами
Розробник Doist Ltd.
Платформа вебзастосунок, iOS, Android, Slack
Операційна система Microsoft WindowsApple Mac OS X iOSAndroid
Мова програмування C++
Стан розробки активний
Ліцензія Freemium
Вебсайт todoist.com

Todoist — таскменеджер, вебсервіс і набір програмного забезпечення для управління проєктами та керування завданнями, заснований Аміром Саліхефендіком у січні 2007[1].

В жовтні 2013 року кількість користувачів сервісу досягла 1 млн.[2] У лютому 2017 число користувачів досягло 10 млн.[3] А вже 21 червня 2017 було анонсовано новий проєкт Twist для управління проєктами в командах.[4]

Функціонал[ред. | ред. код]

Todoist підтримує 13 комп'ютерних та мобільних платформ, пропонує онлайн-синхронізацію і резервне збереження, інтегрується з Google Calendar та рядом інших сервісів.

Усі екаунти Todoist мають обмеження, безкоштовні мають максимальне обмеження в 80 проєктів і 5 людей в кожному, а преміум і бізнес 200 проєктів до 50 людей в кожному проєкті. Дані обмеження не поширюються на заархівовані проєкти.

Задачі можна розмістити в проєктах, сортувати за фільтрами, присвоювати їм мітки, редагувати та експортувати, призначати відповідальних за їхнє виконання, додавати сповіщення, будильник та ін.

Гейміфікація[ред. | ред. код]

Статистика продуктивності гейміфікована у вигляді Тудуіст Карми. Вона дозволяє аналізувати і візуалізувати продуктивність користувача у зручному інтерфейсі. Існує 8 рівнів, залежно від кількості набраних користувачем пунктів: Початківець, Новачок, Любитель, Професіонал, Експерт, Майстер, Гранд Майстер, Просвітлений.[5] Очки карми набираються під час додавання нових завдань, виконування завдань, використання прокачаних фіч, як от календар, будильник, нагадування, фільтри, досягнення денних цілей, виконання кількаденного марафону щодених цілей.

Платформи[ред. | ред. код]

Клієнти Todoist доступні для Microsoft Windows, Mac OS X, Android, iOS. Зараз немає офіційно підтримуваного клієнта для Linux і Windows Phone.

Розширення Todoist доступні також для браузерів Google Chrome і Firefox, а також для поштових клієнтів Microsoft Outlook, Thunderbird та Postbox.

Обмеження[ред. | ред. код]

Усі профілі Todoist мають обмеження, безкоштовні мають максимальне обмеження в 80 проєктів  і 5 осіб в кожному проєкті, а преміум і бізнес 200 проєктів і 50 осіб в кожному проєкті. Дані обмеження не поширюються на заархівовані проєкти.

Неофіційні клієнти для роботи з Todoist[ред. | ред. код]

Існує ряд незалежних клієнтів для роботи з Todoist:

  • Budoist — клієнт Todoist для Android OS.
  • Metroist — клієнт Todoist для Windows Phone.
  • TaskCrunch — клієнт Todoist для Windows Phone.
  • TDTasks — клієнт Todoist для Windows Phone.[6]

Посилання[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Product News - Todoist Blog. Todoist Blog (амер.). Архів оригіналу за 29 серпня 2018. Процитовано 13 вересня 2018.
  2. Todoist Reaches 1 Million Followers - Celebrate with Us! [Giveaway] - Todoist Blog. Todoist Blog (амер.). 23 жовтня 2013. Архів оригіналу за 13 вересня 2018. Процитовано 13 вересня 2018.
  3. Todoist turns 10, thanks to you!. Todoist Blog (амер.). 2 лютого 2017. Архів оригіналу за 13 вересня 2018. Процитовано 13 вересня 2018.
  4. Announcing Twist: Mindful Team Communication. Todoist Blog (амер.). 21 червня 2017. Архів оригіналу за 13 вересня 2018. Процитовано 13 вересня 2018.
  5. Karma – Todoist Help. support.todoist.com (амер.). Архів оригіналу за 13 вересня 2018. Процитовано 13 вересня 2018.
  6. Придбати TDTasks – Microsoft Store (uk-UA). Microsoft Store (укр.). Архів оригіналу за 13 вересня 2018. Процитовано 13 вересня 2018.