Troika Games

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Troika Games
Тип Приватна компанія
Форма власності Limited Liability Company і публічна компанія
Галузь Індустрія відеоігор
Засновано 1 квітня 1998
Закриття (ліквідація) 28 лютого 2005
Штаб-квартира Ірвін, Каліфорнія, США
Ключові особи Тім Кейн (геймдизайнер), Леонард Боярський, Джейсон Андерсон
Продукція ігри жанру CRPG
закритий

Troika Games — колишня компанія, яка займалася розробкою відеоігор, заснована 1998 року трьома вихідцями з компанії Interplay Entertainment. Засновники, Тім Кейн, Леонард Боярський та Джейсон Андерсон, разом працювали над грою Fallout спільно із частиною співробітників Interplay (пізніше сформовану в компанію Black Isle Studios). Troika Games стала відомим розробником ігор у жанрі CRPG.

28 лютого 2005 року компанія офіційно припинила своє існування, після нестачі коштів для розробки нових проектів.

Історія[ред. | ред. код]

В процесі розробки Fallout 2, компанія Interplay розпочала певну реорганізацію, наслідком якої стало створення дочірньої компанії Black Isle Studios. Тім Кейн, Леонард Боярський та Джейсон Андерсон — розробники, які теж мали увійти в цю компанію, оскільки були співробітниками відділу розробки рольових ігор, були незгідні з умовами угоди. Тому вони покинули Interplay та заснували в 1998 році власну компанію. ЇЇ назвали Troika Games, що є транслітерацією російського слова рос. тройка, напевно маючи на увазі трьох ключових осіб в компанії[1].

Перша гра — Arcanum — була видана влітку 2001 року.

У 2003 Troika випустила The Temple of Elemental Evil за ліцензією Dungeons & Dragons. Після виходу гра мала багато проблем, тому кілька офіційних патчів було випущено, щоб виправити і доповнити гру.

У 2004 Troika вийшла остання гра компанії — Vampire: The Masquerade - Bloodlines. Після незадовільних продажів гри компанія не змогла знайти коштів для розробки нових проектів, і тому була змушена звільнити всіх співробітників в кінці 2004 року, а вже 28 лютого 2005 року, компанія офіційно припинила своє існування.[2]

Ігри компанії[ред. | ред. код]

Скасовані[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 24 грудня 2014. Процитовано 8 вересня 2009.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  2. Архівована копія. Архів оригіналу за 14 травня 2011. Процитовано 23 квітня 2011.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)

Див. також[ред. | ред. код]