Ukraine War Stories

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ukraine War Stories
Розробник Україна Starni Games
Видавець Україна Starni Games
Дистриб'ютор  Steam
Жанр(и) інді
трилер
драма
візуальна новела
Платформа  Microsoft Windows
Дата випуску Жовтень 2022
Режим гри  Однокористувацька гра
Локалізатор Україна Starni Games
Мова українська, англійська, російська, французька, німецька, корейська, польська, китайська, фінська, японська
Українська так
Технічні деталі
Носій цифрова дистрибуція
Офіційний сайт

Ukraine War Stories (укр. Українські воєнні історії) — майбутня українська інді-відеогра в жанрі візуальної новели про події перших місяців російського вторгнення в Україну 2022 року.

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Ukraine War Stories це рольова відеогра в жанру візуальної новели, події якої розгортаються в перші місяці російського вторгнення в Україну 2022 році. Гравцеві потрібно зберегти життя своєму персонажу та своїм близьким. Не завжди вдасться обійтися без жертв. Основа ігрового процесу — текст, який супроводжується музикою та реальними світлинами, що зроблені в містах, про які йдеться в сюжеті.

Сюжет[ред. | ред. код]

У центрі уваги гравця звичайні цивільні, що опинились на окупованій території України російськими військами. Драматичні історії охоплюють події перших ударів по аеропорту в Гостомелі, всесвітньовідомої різанини в Бучі та мужньої облоги Маріуполя[1]. Відеогра включає три візуальні новели про вищезазначені події[2].

Гостомель[ред. | ред. код]

24 лютого 2022 року громадяни України прокинулись під звуки сирен та ударів ракет. Був розпочатий масований наступ російських окупаційних сил на Київ, однією з головних цілей рашистів став Гостомель. Гравець гратиме за Олексія Борисова, авіаінженера на пенсії[3].

Буча[ред. | ред. код]

Окупанти атакували столицю України. Яна Кравченко — медичка, що захищає Київ у лавах Територіальної оборони. Її діти Ярік та Віка приїхали в Бучу, щоб перечекати атаку на Київ. Головні герої застряглі в Бучі й не можуть евакуюватись[3].

Маріуполь[ред. | ред. код]

Ви граєте за Дмитра Корніченко з співробіницею Анею потім у вас з'являється Даня його батько помер і ви забираєте його собі

Модель розповсюдження[ред. | ред. код]

Starni Games повідомляють, що відеогра планується бути доступною безкоштовно: «Ми нічого не матимемо з цього проєкту. Наша мета — розповісти світовій аудиторії про досвід народу України»[1][4].

Системні вимоги[ред. | ред. код]

Мінімальні[ред. | ред. код]

Потребує 64-бітних процесора та операційної системи

Рекомендовані[ред. | ред. код]

Потребує 64-бітних процесора та операційної системи

Нагороди[ред. | ред. код]

  • 2022: Best Game of Games Gathering Summer 2022 від Steam

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Ukraine War Stories: в Україні створили онлайн-гру на виживання в окупованих Бучі, Гостомелі та Маріуполі. Моя Київщина. 13 вересня 2022. Процитовано 13 вересня 2022.
  2. Олійник, Анастасія (13 вересня 2022). В мережі презентували гру Ukraine War Stories, події якої розгортаються в окупованих Бучі та Гостомелі. КиївВлада. Процитовано 13 вересня 2022.
  3. а б Горбік, Вікторія (11 вересня 2022). Українці створили гру Ukraine War Stories, де потрібно врятувати людей із українських міст від вторгнення російських окупантів. Dev Україна. Процитовано 13 вересня 2022.
  4. Шевченко, Лев (13 вересня 2022). В Україні створили гру Ukraine War Stories, де потрібно врятувати українців від РФ. ЛІГА. Процитовано 13 вересня 2022.

Посилання[ред. | ред. код]