Вулиця Дахнівська Січ

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Вулиця Дахнівська Січ
Черкаси
Місцевість Дахнівка
Район Соснівський район
Назва на честь Дахнівської січі
Колишні назви
Красіна, Ворошилова
Загальні відомості
Протяжність 490 м
Зовнішні посилання
У проєкті OpenStreetMap пошук у Nominatim
На карті
На карті населеного пункту
Мапа

Вулиця Да́хнівська Січ — одна з вулиць у місті Черкаси. Знаходиться у мікрорайоні Дахнівка і є його однією з головних вулиць.

Розташування[ред. | ред. код]

Вулиця починається від вулиці Дахнівської і простягається на північний схід до вулиці Набережної. З вулицею перетинається вулиці 38-ї Армії, Сержанта Волкова, примикають вулиці Пластунівська та Некрасова.

Опис[ред. | ред. код]

Вулиця неширока та асфальтована[1], забудована приватними будинками. В кінці вулиці створено автомобільний розворот, там же збудовано шпиталь для ветеранів Другої світової війни.

Історія[ред. | ред. код]

До 1983 року вулиця називалась на честь радянського державного діяча Леоніда Красіна, а після приєднання села Дахнівка до міста Черкаси була перейменована на честь двічі Героя Радянського союзу Климента Ворошилова. 22 лютого 2016 року в процесі декомунізації вулиця була перейменована на честь Дахнівської січі, яка існувала тут в 16 столітті.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 12 березня 2018. Процитовано 12 березня 2018.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)

Джерела[ред. | ред. код]