Денні Александер

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Денні Александер
англ. Danny Alexander
 
Народження: 15 травня 1972(1972-05-15) (51 рік)
Единбург, Велика Британія
Країна: Велика Британія
Освіта: Коледж Святої Анниd і Lochaber High Schoold
Партія: Ліберальні демократи
Нагороди:
Лицар-бакалавр

CMNS: Медіафайли у Вікісховищі

Даніель Гріан Александер (англ. Daniel Grian Alexander; нар. 15 травня 1972(19720515), Единбург, Шотландія) — британський політик-ліберал. Головний секретар Казначейства у коаліційному уряді Девіда Кемерона з 2010 по 2015.

Життєпис[ред. | ред. код]

Він вивчав філософію, політику та економіку в Оксфордському університеті. У 1993 році Александер став представником шотландських ліберал-демократів. Він працював у багатьох громадських установах, зокрема, у євроінтеграційних European Movement UK[en] та Britain in Europe[en]. Був також представником національного парку Кернгормс.

У 2005 році він був обраний до Палати громад від округу Inverness, Nairn, Badenoch and Strathspey[en]. У 2007 він став міністром соціального відторгнення у тіньовому уряді Ліберальних демократів, а півроку потому — міністром праці і пенсій. У 2008 році він сконцентрувався на роботі керівника апарату лідера Ліберальних демократів Ніка Клегга і підготовці передвиборчого маніфесту партії.

Після парламентських виборів у 2010 Александер від імені ліберал-демократів брав участь у переговорах з Консервативною партією. Після створення коаліційного уряду, він отримав портфель міністра з питань Шотландії.

На виборах у 2015 він був переможений кандидатом Шотландської національної партії.

Одружений, має доньку.

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]