Анклешвар – Ютран

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Анклешвар – Ютран. Карта розташування: Гуджарат
Анклешвар
Анклешвар
Ютран
Ютран
Пункти, які сполучили трубопроводом

Анклешвар – Ютран – трубопровід у індійському штаті Гуджарат. Перший чи один з перших газопроводів в історі кра]yb.

У 1960 році в Анклешварі відкрили нафтове родовще,[1] яке невдовзі ввели в експлуатацію. При цьому для монетизації запасів попутного газу вирішили перевести на нове паливо вугільну електростанцію в Ютрані (на північній околиці міста Сурат), куди в 1964-му проклали трубопровід довжиною 38 км.

Стверджується, що це був перший газопровід на теренах Індії, втім, також відомо, що станом на осінь 1965-го ТЕС Ютран ot перебувала в процесі модернізаці котлів під спалювання блакитного палива. Водночас, інша гуджаратська електростанція розпочала роботу в кінці 1964-го на природному газі, який подали по трубопроводу Камбей – Дхуваран.[2][3][4]

Варто відзначити, що ще до кінця століття стару конденсаційну ТЕС Ютран (67,5 МВт) замінили на значно потужнішу парогазову станцію, яка з початку 2000-х перейшла на живлення від установки підготовки родовища Хазіра.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Document of F The World Bank FOR OFFICIAL USE ONLY Report No. 4097-INa STAFF APPRAISAL REPORT.
  2. SEISMIC VULNERABILITY OF PIPELINES IN INDIA December 2014 Conference: STRUCTURAL ENGINEERING CONVENTION 2014 Authors: Gautam S Nair Nitte Meenakshi Institute of Technology Suresh R Dash.
  3. Sah, S. L. (1995). Renewable and Novel Energy Sources (англ.). M.D. Publications Pvt. Ltd. ISBN 978-81-85880-82-2.
  4. COMMITIEE ON PUBLIC UNDERTAKINGS (1968-69) (FOURTH LOK SABHA) TlURTY~EVENTH REPORT Action taken by Government on the RecollUlleDdations (PDF).