Вікіпедія:Приховання редагувань

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Приховання або видалення версій (RevisionDelete, також RevDel або RevDelete) — функція, яка дозволяє адміністраторам видаляти окремі записи з історії сторінок або журналі із загального перегляду. Використовується для «вибіркового видалення», замінюючи метод видалення та часткового відновлення, який переважно використовується для об'єднання історій або в особливих випадках за консенсусом спільноти. За допомогою RevisionDelete можна приховати текст редагування, ім'я користувача, який зробив редагування чи дію, вміст файлів або записи в журналах. Використання RevisionDelete користувачами з правами «Приховувачі» регулюється окремим правилом. Видалення версій виконується відповідно до критеріїв нижче. Користувачі, які непокояться щодо певного конкретного використання RevisionDelete, можуть попросити будь-якого адміністратора переглянути це видалення версії.

Зв'язуючись із редакторами щодо конфіденційних матеріалів, необхідно спілкуватися електронною поштою (лист користувачеві), а не повідомляти про це в запитах чи на сторінці обговорення, щоб уникнути розкриття інформації більшій кількості читачів.

Критерії

[ред. код]
  1. Беззаперечне порушення авторських прав відповідно до правила щодо авторського права. Імена користувачів зберігаються, якщо це необхідно й не порушує інші критерії.
  2. Вкрай образливий, непристойний, принизливий або неналежний матеріал, який майже або зовсім не має цінності для Вікіпедії, або порушує політику біографій живих людей. Цей критерій не включає «звичайну» грубість, особисті випади чи звинувачення. Сторінки з вкрай неприйнятними назвами видаляються з публічних записів журналів.
  3. Руйнівний матеріал, який майже або зовсім не має відношення до Вікіпедії: переслідування, погрози, зловмисний HTML або CSS, шокові та фішингові вебсторінки, та вебсторінки для поширення відомих вірусів і посилання на них, сторінки, які ганьблять або погрожують фізичним чи юридичним особам і не несуть жодної доброї мети, але не є явними спам-посиланнями.
  4. Конфіденційна інформація відповідно до регламенту приховувачів. У рідкісних очевидних випадках адміністратори можуть приховати версії від публіки для забезпечення безпеки особи та для зменшення поширення конфіденційної інформації, та обов'язково звернутися до приховувачів. При прихованні інформації такого роду опис причини вказуйте відповідно до рекомендацій у ВП:Порядок дій при розголошенні особистої інформації.
  5. Однозначно помилкові адміндії можуть бути приховані із журналу.[1]

Примітки

[ред. код]
  1. Деякі ознаки однозначно помилкової дії: це визнає автор адміндії, або це встановив Арбітражний комітет.