Вікіпедія:Відеовікі/Drones

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Відеовікі/Drones (Посібник)
 Посилання на статтю
Файл:Вікіпедія-Відеовікі-Drones.webm
Посилання на Вікісховище
Кроки для створення відео
Крок 1 Попередній перегляд моїх змін (10 секунд)
Крок 2 Завантажити на Вікісховище (до 10 хвилин)

Основне[ред. код]

Drones — сьомий студійний альбом, британського рок-гурту Мьюз. Він вийшов у червні 2015 року,[1] під лейблами Warner Records та Helium 3.

Виробництво[ред. код]

Запис прохолив у період з жовтня 2014-го по квітень 2015-го, на студії «The Warehouse Studio[en]» у Ванкувері. А спродюсований альбом — Маттом Лангом та самим гуртом.

Концепція альбому[ред. код]

Drones — концептуальний альбом про дегуманіза́ацію сучасної війни. На його написання, фронтмена Метью Белламі, надихнули дві книги: «зе сайкопат тест» Джона Ронсона, та «пре́датор: зе сікріт оріджнс оф зе дрон революшн» Річарда Вітла. І, за словами фронтмена, альбом має дві історії — позитивну і негативну.

історія 1[ред. код]

Перша, позитивна історія — про дівчину на ім'я Мері, починається з пісні «дед інса́йс»: де головний герой втрачає надію, і стає вразливим для темних сил «сайко». Зрештою, він приходить до тями («Ме́рсі»); бунтує, і дезертирує («Defector»). Лолає своїх ворогів («Revolt»), та знаходить справжнє кохання («Aftermath»).

історія 2[ред. код]

Друга історія — епілог. Вона відрізняється тим, що головний герой вирішує стати дикта́тором: знищує все і всіх за допомогою дронів, але невдовзі, кається в скоєному («The Globalist»). Альбом закінчується звучанням реквієму всіх убитих дронами («Drones»)

Успіх[ред. код]

Загалом, Drones отримав позитивні відгуки, і зайняв перші позиції у чартах багатьох країн. А у 2016-му отримав нагороду Греммі — як «Найкращий рок-альбом»[2].

sub[ред. код]

Проданий тиражем в більше, ніж мільйон копій — має двократний платиновий статус у Франції, та по одній платині — у Канаді, Росії, Швейцарії і Чехії; ще в семи країнах — статус золотого.

  1. DRONES: PRE-ORDER NOW AVAILABLE. Muse.MU. 12 березня 2015. Архів оригіналу за 9 квітня 2016. Процитовано 9 квітня 2016.
  2. Grammy Nominations 2016: See the Full List of Nominees. Billboard. 12 липня 2015. Архів оригіналу за 9 квітня 2016. Процитовано 9 квітня 2016.