Вікіпедія:Добрі справи/Інструкції вгорі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Напис «Якщо ви будете наполегливо працювати то стануться добрі речі». Чарльз Гвін Старший

Усі вікіпедисти щодня роблять добру справу, поліпшуючи Вікіпедію. Редагування Вікіпедії є найважливішою доброю справою для її успіху Однак для її успіху важливі й добрі справи зроблені для:

  • промоції користування Вікіпедією,
  • залучення й утримання нових редакторів,
  • отримання дозволів від власників авторських прав про поширення їх творів на умовах вільних ліцензій,
  • покращення законодавчих умов для вільного поширення знань,
  • залучення коштів на ці добрі справи.

Цей список того, про що тут можна писати, не вичерпний. Інформацію подавайте у зворотному хронологічному порядку в форматі:

# рррр-мм-дд. Опис доброї справи. --~~~~

Опис доброї справи — не лише «просто згадка» про неї. Він, по можливості, має містити й іншу описову інформацію, важливу для запозичення досвіду, неповторення чужих помилок.

Мета сторінки не стільки похвалитися доброю справою, як, виходячи з цінностей вільного поширення знань, дати зразок такої доброї справи, який варто повторяти. Для багатьох це буде мотивом або прикладом (свого роду допомогою) таку справу зробити. Ще одна мета — залучати редакторів Вікіпедії до діяльності за межами Вікіпедії, важливої для її розвитку.

Кожен пише тут про свої справи добровільно. Про добрі справи інших людей теж можна писати, але за їх згоди.

Ця сторінка не є «стіною слави». Тут можна писати і про славні справи, і про такі, що їх важко назвати славними, через їх можливо добру суть, але невелику значущість.