Вікіпедія:Контраст кольору

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Приклад як текст з малим контрастом кольору виглядає для когось із найчастішою формою дальтонізму: червоний/зелений

Якщо у вас виставленні стандартні налаштування у Вікіпедії й ви читаєте цю сторінку через екран монітора, то ви скоріше не прочитаєте текст, що нижче:

Це таємне повідомлення

бо він є текстом синього кольору на синьому фоні.

Текст, що ви зможете прочитати, такий як червоний текст на зеленому фоні, можете мати подібну проблему для людей із дальтонізмом.

Текст із низьким контрастом, такий як світло-сірий текст на темно-сірому фоні, створює подібну проблему для людей з іншими вадами зору.

Чим сильнішою є їхня вада зору, тим вищим має бути контраст, щоб вони змогли прочитати текст.

Політикою проти дискримінації ««затверджено Радою повірених Фонду Вікімедіа до застосування в усіх проєктах Вікімедіа. Її не можна обійти, послабити або проігнорувати місцевими політиками.»»

Вона каже: ««Фонд Вікімедіа забороняє дискримінацію проти поточних або майбутніх користувачів... на основі... інвалідності»».

Щоб уникнути цих проблем, то ви повинні впевнитися, що текст відповідає настановам, які встановлені в ВП:КОЛІР.

Ресурси[ред. код]

Snook's Colour Contrast Check надає розлогу перевірку чи певний вибір кольору переднього і заднього фону відповідає стандарту WCAG 2.2[en] за різницею яскравості й кольору та коефіцієнту контрастності.

Ви можете знайти колір тексту та фону як шістнадцяткове значення, використавши функцію «Перевірити (елемент)», яку надають більшість браузерів. Стандартним кольором для тексту синіх посилань у темі Vector є #3366cc (    ), а для переглянутих посилань — #795cb2 (    ). Обидва кольори завжди повинні перевірятися, на додачу до чорного кольору #202122 (    ), відносно будь-якого запропонованого кольору фону для випадку, якщо посилання буде додано пізніше.

Див. також[ред. код]