Вікіпедія:Майстер створення статей/Вміст

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
5. Вміст
6. Готово
Авторські права
Увага!
Увага!
Не копіюйте текст з інших сайтів!
Допускається дослівне цитування лише коротких уривків, оформлених як правильна цитата[1][2][3].

Ваша стаття не повинна порушувати авторських прав.

Не копіюйте і не вставляйте текст з інших сайтів, якщо це не правильно оформлена цитата[3]. Статті, що порушують авторські права, будуть обов'язково видалені в найкоротші терміни[1]. Пишіть статті самі і власними словами[2]. Якщо ваш текст має деякі вади — це нормально — згодом його можна виправити. Пам'ятати про авторські права треба і при завантажені графічних файлів[4].

Значущість повинна бути показана.

В попередньому кроці розповідалось про те, яким критеріям має відповідати об'єкт, щоб вважатися значущим. Переконайтесь, що читач, прочитавши вашу статтю, зрозуміє, чому об'єкт значущий.

Ваша стаття повинна бути нейтральною.

Статті Вікіпедії повинні відображати нейтральну точку зору. Хоча критика або схвалення по відношенню до суб'єкта статті повністю допустима, ваша стаття має підходити до об'єкта з нейтрального боку. Пишіть лише про факти — краще включити вже оприлюднені раніше сторонні думки про об'єкт, ніж писати власні. Стаття має описувати всі значущі погляди справедливо і пропорційно. Статті, які повністю критикують або вихваляють об'єкт, можуть бути видалені, або повністю переписані іншими.


Ваша стаття повністю відповідає вимогам?

Примітки
  1. а б Існують деякі сайти та інші джерела, з яких інформація може бути повністю скопійована без змін: якщо текст знаходиться в суспільному надбанні або знаходиться під суміжною з Вікіпедією ліцензією (тоді потрібна правильна атрибуція).
  2. а б Якщо ви володієте раніш оприлюдненими матеріалами або маєте право його використовувати, дозвіл має бути перевіреним.
  3. а б Допускається запозичення фактів (фактичної інформації) про об'єкт статті.
  4. Зображення — це добре, але якщо вони створені не вами, то можуть виникнути проблеми з авторськими правами. Ви також можете пошукати відповідне зображення у Вікіпедії або на Вікісховищі.