Вікіпедія:Проєкт:Географічні координати/Завдання для бота 1

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Перше завдання[ред. код]

Шаблони coor title dm, coor title dms, coord dms явно вказували на необхідність заміщення шаблоном coord з параметром display=title.

Замість шаблону {{coor title dm}} використовувати шаблон {{coord}} з параметром display=title.

Завдання покладене на бот VanBot (обговорення · внесок). Невдовзі слід очікувати реалізацію поставленої задачі.

Друге завдання[ред. код]

Заміщення шаблонів Координати, Координати ГМ та Координати ГМС можуть як вимагати параметр display=title, так і ні. Наприклад, координати столиці в картці про державу необхідно заміщувати шаблоном coord без додаткових параметрів, а координати міста у відповідній картці — з парамтром display=inline, title.

Бот працюватиме зі статтями, які мають єдиний шаблон координат, який є значенням відповідного параметру картки. Статті, що мають більше одного шаблону координат, або статті з координатами за межами картки вимагатимуть додаткового розягляду та аналізу на пердмет автоматичного опрацювання.

Також видається за доцільне перейменування карток (наприклад, {{Картка:Місто}} в {{Місто}}), та переклад (наприклад, {{Infobox lake}} на {{Озеро}}).

Картки населених пунктів з координатами (список не повний):

Картки місцевостей:

Шаблони, координати в яких вказують без шаблону {{coord}}:

Окреме завдання[ред. код]

Вибіркова перевірка діяльності ботів показала існування ряду сторінок зі спотвореними та невірними координатами. Завдання полягатиме в розробці аналізатора дампів Вікіпедії з метою виявлення сторінок української Вікіпедії прив'язані координати яких відрізняються від координат сторінок в іншомовних розділах Вікіпедії.