Вікіпедія:Проєкт:Ентомологія/Золотокрила містифікація

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

«Золотокрила Кубка» (Лат. «Aurucornu Cupp») метелик який зустрічается переважно у Кореї та всій Азії. Заполучив свою назву через Золотий окрас на крилах.

Фото Золотокрила кубка в Азії

Опис[ред. код]

Розмах крил від 45-62 мм. Крила яскраво жовтого кольору та фрагменти фіолетового та чорного з обох боків.

Історія Відкриття[ред. код]

Цього метелика було відкрито у 1930-их роках в Південній Кореї, коли 20-річний студент зловив його для уроку біології. Коли його побачив вчитель, він звернув увагу, що раніше не зустрічав цього виду та не знайшов його у енциклопедії.

Спосіб життя[ред. код]

Метелики з'являються в кінці червня, літають до пізньої осені, зимують. На півдні за літо розвивається два покоління. Зимує в підвалах, печерах на стадії імаго, тому трапляється вже рано навесні, коли виходить зі схованок для відкладки яєць. Самка може відкладати до 500 яєць за одну кладку. Яйця відкладаються на зворотний бік листя купками по 100—300 штук. Колір яєць світло-зелений. Гусениці чорного кольору з дрібними білими цятками. Лялечка сіро-зеленого або коричневого кольору. Гусениці живляться кропивою та хмелем, зрідка зустрічаються на малині. Гусениці іноді утворюють колонії до декількох десятків особин, що мешкають у спільному коконі з павутиння. Імаго живляться нектаром багатьох видів рослин, в першу чергу метелики віддають перевагу квіткам бодяка, чабрецю, а також живляться соком, що витікає з дерев або фруктів.


Золотокрила кубка

Поширення[ред. код]

Розповсюджений вид, зустрічається в тропічному і субтропічному поясі азії, на японському архіпелазі зустрічається зрідка.