Вікіпедія:Проєкт:Критерії значущості/Група адміністрування

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Вікіпроєкт
Критерії значимості
Головна Про проєкт Запити Пропозиції

Функції групи адміністрування[ред. код]

  • загальна координинація роботи в рамках проєкту відповідно до всіх загальних незмінних принципів, правил та порад Вікіпедії.
  • ведення реєстру всіх активних користувачів, які є:
    • фахівцями з даної теми (за даними юзербоксів)
    • цікавляться певною темою (за даними юзербоксів)
    • активно створюють статті з цієї теми (за власними спостереженнями на протязі всього періоду роботи вікіпедії, але не менше ніж за 2 тижні від початку роботи вікіпроєкту Критерії значимості)
  • визначення дня початку обговорення для підготовки проєкту критеріїв значимості. Цей день має визначений бути таким чином, аби обговорення почалось на наступний день, після того, як останній користувач з реєстру розсилки отримав повідомлення про його початок.
  • проведення розсилки вищезазначеним групам користувачів у випадку початку обговорення теми, до якої вони так чи інакше причетні.
  • створення сторінок в рамках вікіпроєкту для розробки та обговорення на попередньому етапі обговорення згідно за зразком (див. нижче)
  • відслідковування за дотриманням наступних процедур обговорення попередніх проєктів критеріїв значимості
    • визначення процедури (терміну) попереднього етапу обговорення (не більше 2-х тижнів із правом продовження на 1 тиждень)
    • обрання учасниками попереднього етапу обговорення у разі необхідності редакційної комісії (із числа учасників попереднього етапу обговорення) (термін роботи — не більше 2-х тижнів, у випадку порушення часового ліміту редакційна комісія має бути переобрана з лімітом часу для підготовки тексту для висунення на загальне обговорення спільнотою в 1 тиждень.
      • у разі недотримання цих процедур один з членів групи адміністрування має нагадати учасникам попереднього етапу обговорення про необхідність дотримання процедур.

Загальна інструкція[ред. код]

У разі подання запиту до групи адміністрування, після наради, але не пізніше, аніж у триденний термін, група адміністрування має прийняти резолюцію, у якій зазначити:

  • про прийняття до розгляду запиту
  • визначити день початку попереднього етапу обговорення (розробки критеріїв значимості).
  • у разі не можливості визначити день початку попереднього етапу обговорення, пояснити з яких саме причин це неможливо (технічних) та вказати строк, необхідний для подолання цих проблем.


Технічні моменти[ред. код]

За 2 дні до початку попереднього етапу обговорення група адміністрування має опублікувати текст пропозиції нових чи доповнення до вже існуючих критеріїв значимості на підсторнці вікіпроєкту, зробивши посилання на цю сторінку у відповідному розділі (Проєкти нових КЗ чи Проєкти доповнень до КЗ).

Одначасно неохідно розіслати повідомлення учасникам обговорення на основі реєстру користувачів відповідно до зразка

Оформлення головної сторінки проєкту[ред. код]

Розмістити у відповідному розділі Проєкти критеріїв значимості, які готуються для обговорення спільнотою (Проєкти нових КЗ чи Проєкти доповнень до КЗ) наступний текст:
==== назва критеріїв значимості з посилання на підсторінку ==
Причини:(обґрунтування)
Стан:(ознайомлення із текстом, початок обговорення (дата)/підготовчий етап до (дата)/доопрацювання редакційною комісією до (дата) ).

Оформлення сторінки для розробки КЗ[ред. код]

Загальна шапка (з цієї сторінки)
Шаблон:Нові знизу
==Учасники ==
Просимо учасників попереднього етапу обговорення зареєструватись
==Процедура==
Просимо учасників попереднього етапу обговорення визначитись із терміном розробки критеріїв значимості (не більше 2-х тижнів)
== Реакційна комісія ==
У разі необхідності, тут Ви можете висунути та проголосувати за чи проти кандидатів до складу редакційної комісії для редакційного оформлення тексту.

Шаблони[ред. код]

Всім учасникам, які заносяться до реєстру необхідно розіслати шаблон, розміщений в розділі Корисні щаблони.

Учасникам, які запрошуються до обговорення певних критеріїв значимості (відповідно до даних БД) надсилається наступний текст:

Шановний Проєкт:Критерії значущості!
Запрошуємо Вас взяти участь у розробці та обговоренні (назва критеріїв значимості із посилання на підсторінку проєкту), що проходить в рамках вікіпроєкту «Критерії значимості».