Вікіпедія:Українці (політична партія)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

«Українці» — всеукраїнська політична партія нового формату, яка впроваджує ідеї фінансової децентралізації до рівня платників податків [1]. Партія була зареєстрована у січні 2021 року і нині має 18 осередків у різних регіонах України[2].

Ідеологія

[ред. код]

В основі ідеології лежить економічна складова незалежності держави і добробуту громадян. Реінтеграція регіонів до лона держави через бажання мешканців, у тому числі тимчасово окупованих регіонів, отримати привілеї повноцінних громадян України. Через механізми ідеї змінити центри розподілення податків до рівня платників цих податків, виключити корупційну складову при розподіленні бюджетних коштів. Зокрема, шляхом надання права самим українцям визначати на які цілі у своїй громаді витрачати власні податки, сплачені до місцевого бюджету. У подальшому надати можливість розподілення частини загальнодержавних податків платникам цих податків[3][4].

Керівництво

[ред. код]

Голова партії – адвокат, арбітражний керуючий і громадській діяч, Член Ради арбітражних керуючих України, Голова Ради арбітражних керуючих Дніпропетровської області,  член «Асоціації правників України» Андрій Палкін[5].

Голова політичної ради партії - український підприємець Єгор Садовенко[3].

На чолі партійних осередків знаходяться виключно юристи-правники.

  1. Неочікувано: на місцевих виборах у Карлівці перемогла нова партія "Українці". ФОКУС (укр.). 5 листопада 2021. Процитовано 8 грудня 2021.
  2. ПП "Українці", ППУ — 43917087 — Опендатабот. opendatabot.ua (укр.). Процитовано 8 грудня 2021.
  3. а б Позиція: Від краудфандингу з податків до детінізації економіки: як український бізнесмен хоче змінити державу. biz.nv.ua (укр.). Процитовано 9 грудня 2021.
  4. Українці - політична партія - головна сторінка. ukraintsi.org (укр.). Процитовано 9 грудня 2021.
  5. Андрій Палкін - Блог / Дневник - ЛІГА.Блоги. blog.liga.net. Процитовано 9 грудня 2021.