Вікіпедія:CEE Spring 2018/Статті, запропоновані до написання

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

CEE Spring 2018 (Центральносхідноєвропейська весна 2018) — міжнародний конкурс із редагування у Вікіпедії статей про Центральну і Східну Європу, що тривав з 21 березня по 31 травня 2018 року з ініціативи організацій Вікімедіа в Центральній і Східній Європі (WMCEE). Конкурс 2018 був четвертим (перший відбувся 2015 року).

Мета заходу — доповнення та створення найважливіших статей про країни Центральної та Східної Європи, покращення якості інформації про них різними мовами. Таким чином, українською мовою були створені й поліпшені статті про інші країни (наприклад, Населення Угорщини, Культура Туреччини, Болгарська кухня, Грузинська музика, статті про географію, історію, культуру, найвидатніших представників, тощо), а іншими мовами були писані й доповнені статті про Україну, кримських татар та інші країни і мовні спільноти.

Головна Умови конкурсу Статті, запропоновані до написання Переможці

Кожен конкурсний тиждень присвячений двом-трьом регіонам.

Вікіпедисти місцевих регіональних і відповідних мовних спільнот склали список статей, які запропоновано до написання. Статті розбиті за категоріями: культура, природа/географія, економіка, суспільство, спорт, політика, транспорт, історія, наука, освіта, у деяких окремо виділені жінки або інші категорії.

Зверніть увагу: в українському перекладі таких списків можуть бути ненавмисні помилки.

Конкурс розбитий на тижні для зручності: щоб заохотити писати про всі країни; щоб показати, які взагалі країни входять до регіону Центральної та Східної Європи і беруть участь; щоб повсякчас долучати нових учасників упродовж 10-ти тижнів конкурсу. Насправді учасники можуть писати статті незалежно від теми тижня. Усі статті можна і треба покращувати впродовж усього конкурсу, вони будуть переглянуті по його закінченню ще раз.

Країни Дати
Білорусь, Македонія 21 березня — 25 березня
Боснія і Герцеговина, Республіка Сербська, Литва, Вірменія 26 березня — 1 квітня
Грузія, Угорщина, Косово 2 квітня — 8 квітня
Австрія, Сербія, Естонія 9 квітня — 15 квітня
Російська Федерація, Хорватія 16 квітня — 22 квітня
Туречинна, Албанія, Ерзя 23 квітня — 29 квітня
Латвія, Польща, Кримські татари 30 квітня — 6 травня
Україна*, Азербайджан 7 травня — 13 травня
Румунія і Молдова, Башкортостан 14 травня — 20 травня
Болгарія, Дон, Татарстан 21 травня — 27 травня
Греція, Казахстан 28 травня — 31 травня