Довідка:Як орієнтуватися у Вікіпедії/3

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку



Вступ
Навігація по Вікіпедії


Простори назв
Різні типи сторінок


Пошук сторінок
Як відшукати те, що Вам потрібно


Перенаправлення
і скорочення

Перенаправлення трафіку


Корисні посилання
Сторінки, які можуть стати редакторам у нагоді


Підсумок
Огляд того, чого Ви навчились



Поле пошуку розташоване справа вгорі екрану. Клацніть на нього і почніть вводити бажаний текст, і воно одразу видаватиме пропозиції сторінок, які Ви, можливо, шукаєте — можете клацнути на одну з таких пропозицій, щоб перейти одразу на відповідну сторінку. Так само й якщо Ви введете повну назву сторінки й натиснете Enter, то потрапите одразу ж на потрібну сторінку.


Якщо ж Ви введете слово чи фразу, для якої немає відповідної статті (або вона називається якось інакше), то після натискання клавіші Enter потрапите на спеціалізовану сторінку пошуку, на якій буде показано статті, в яких трапляється Ваш пошуковий термін. На ту сторінку також можна потрапити, ввівши щось у пошукове поле і клацнувши «що містять...» внизу списку пропозицій. Наприклад, цією функцією можна скористатись, якщо Ви хочете знайти випадки використання слова «інфлятон» у статтях Вікіпедії, замість того, щоб потрапити на сторінку статті з назвою «Інфлятон».



Сторінка пошуку також дає змогу шукати в межах різних просторів назв. Ви можете вибрати опцію для пошуку (за замовчуванням — лише основний простір статей, можна вибрати також пошук серед обговорень або в просторі довідки) або клацнути «Додати простори назв», щоб вибрати якісь інші простори назв для пошуку в них, а також можна скористатись Розширеними параметрами, щоб застосувати особливі параметри пошуку.