Завод суперфосфату в Удайпурі (APL)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Завод суперфосфату в Удайпурі (APL). Карта розташування: Індія
Удайпур
Удайпур
Місце розташування заводу

Завод суперфосфату в Удайпурі (APL) – підприємство у штаті Раджастхан, яке належить компанії Arawali Phosphate Limited (APL).

Поблизу Удайпуру діє гірничозбагачувальний комбінат Дхамаркотра, який є єдиним великим індійським виробником фосфоритного концентрату. Використання останнього організували у розташованій за кілька кілометрів індустріальній зоні, де діє кілька заводів з виробництва добрив. Одним з них є підприємство Arawali Phosphate Limited, яке стало до ладу в 2000 році.

Первісно завод мав продуктивність на рівні 100 тон суперфосфату на добу, проте 2022-му цей показник зріс до 200 тон на добу. В 2004/2005 бюджетному році потужність довели до 300 тон на добу, а також запустили установку грануляції суперфосфату (до того він міг випускатись лише у порошковій формі).

Цільовий продукт отримують обробкою фосфоритного концентрату сульфатною кислотою. Можливо відзначити, що на сході Раджастхану діють кілька цинкоплавильних заводів компанії Hindustan Zinc, які є великими продуцентами цієї сполуки (зокрема, цинковий завод у Дебарі розташований менш ніж за десяток кілометрів від майданчику BIL).[1]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Arawali phosphate ltd.: about us. Arawali phosphate ltd. Процитовано 30 серпня 2023.