Змішувачі «важке середовище — вугілля»

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Змішувачі «важке середовище — вугілля» — змішувачі, які застосовуються у технології збагачення вугілля у важких середовищах.

Змішувачі С-3 (однокамерний) і С-4 (двокамерний)[ред. | ред. код]

Змішувачі С-3 (однокамерний) і С-4 (двокамерний) призначені для вирішення двох технологічних задач: змішування збагачуваного вугілля з робочою суспензією і забезпечення постійного заданого п'єзометричного напору отриманого потоку суміші вугілля і суспензії на вході у гідроциклон. П'єзометричний напір забезпечується встановленням змішувача над гідроциклоном на необхідній висоті.

В однокамерному змішувачі (рис. 4.6) вугілля подають у змішувальне відділення 9 через решітку 8, яка запобігає попаданню у змішувач грудок крупністю понад 40 мм і побічних предметів.

У змішувальне і напірне відділення надходить потік суспензії з регулюючого бака. Надлишковий об'єм суспензії переходить з напірного відділення 3 у змішувальне 9 крізь калібрований отвір в заслінці 2. Рівень суспензії у змішувальному відділенні підтримується на 300 — 400 мм нижче, ніж у напірному. Вугілля з суспензією через нижню лійку 1 по напірному трубопроводу надхо-дить у гідроциклон. Перетин напірного відділення регулюється шибером 5. Надлишок суспензії з цього відділення відводиться через патрубок 4, наявність переливу з патрубка — умова нормальної роботи змішувача. Необхідний рівень суспензії у змішувальному відділенні контролюється датчиком 6, який з'єднаний з сигнальною системою.

Для огляду змішувального і напірного відділень і для заміни футеровки передбачені люк 13 і знімні стінки 11 і 12.

Двокамерний змішувач конструктивно відрізняється від однокамерного наявністю у нижній частині двох лійок, що дозволяє підключати напірні трубопроводи до двох гідроциклонів.

Література[ред. | ред. код]

  • Смирнов В. О., Сергєєв П. В., Білецький В. С. Технологія збагачення вугілля. Навчальний посібник. — Донецьк: Східний видавничий дім, — 2011. — 476 с.