Золочевський В'ячеслав Віталійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
В'ячеслав Віталійович Золочевський
Курсант
Загальна інформація
Народження 2000(2000)
Харківська область
Національність Українець
Alma Mater Одеський університет сухопутних військ
Військова служба
Приналежність Українець🇺🇦
Вид ЗС Сухопутні війська
Нагороди та відзнаки
Медаль «За військову службу Україні»
Медаль «За військову службу Україні»

В'ячеслав Золочевський — український курсант-військослужбовець, єдиний вцілілий із 27 жертв катастрофи літака під Чугуєвом у 2020 році.

В'ячеслав Золочевський був єдиним з 27 військовослужбовців, хто вижив у катастрофі літака Ан-26, який зазнав катастрофи 25 вересня 2020 під Чугуєвом на Харківщині[1]. 25 вересня поблизу міста Чугуїв Харківської області під час навчально-тренувального польоту розбився військовий літак Ан-26. На борту були члени екіпажу, курсанти та офіцери Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ імені Кожедуба, вижив лише один курсант. Ан-26 ЗСУ військової частини А 4104 впав близько 20:45 за два кілометри від військового аеродрому Чугуєва, коли заходив на посадку. Після краху повітряне судно загорілося[2].

В подальшому рослідування показало, що причинами катастрофи літака були технічні неполадки, людський фактор та порушення заходів безпеки при організації польотів[3]. 3 вересня 2021 за висновком військово-лікарської комісії вцілілого в авіакатастрофі Ан-26 під Чугуєвом В'ячеслава Золочевського визнано непридатним до військової служби у мирний час та обмежено придатним у воєнний час[4].

Нагороди та відзнаки[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]