Камен Райдер W (Дабл) forever: AtoZ/Ґайя Меморі долі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Камен Райдер W (Дабл) forever: AtoZ/Ґайя Меморі долі
面ライダーW(ダブル) FOREVER AtoZ/運命のガイアメモリ
Плакат фільму
Жанр Наукова фантастика
Супергеройський
Токусацу
Режисер Коічі Сакамото
Продюсер Ishimori Productionsd
Сценарист Ріку Сандзо
На основі серіалу «Камен Райдер W» Ріку Сандзо
Оповідач Фуміхіко Тачікі
У головних
ролях
Ренн Кіріяма, Масакі Суда, Хікару Ямамото, Мінехіро Кіномото, Міцуру Мацуока, Ґенкі Судо, Ая Суґімото
Оператор Кодзі Курата
Композитор Шухей Нарусе, Котаро Наґакава
Монтаж Наокі Осада
Кінокомпанія Ishimori Productions
Toei
Дистриб'ютор Toei
Тривалість 66 хвилин
86 хвилин (режисерська версія)
Мова японська
Країна Японія
Рік 2010
Дата виходу 7 серпня 2010
IMDb ID 1663920
w-gosei.com

«Камен Райдер W (Дабл) forever: AtoZ/Ґайя Меморі долі» (яп. 面ライダーW(ダブル) FOREVER AtoZ/運命のガイアメモリ, Камен Райда Дабуру Фоеба Е ту Зетто Унмеі но Ґая Меморі, «Їздець у масці В (Подвійний) назавжди: Від A до Z/Ґайя Пам'яті долі») — японський науково-фантастичний супергеройський токусацу-фільм і другий фільм, який базується на телесеріалі «Камен Райдер W». Він був зрежисований Коічі Сакамото та вийшов у японських кінотеатрах 7 серпня 2010 року.[1] Це перший повнометражний 3-D фільм у франшизі «Камен Райдер».[2] Згідно з традиціями фільмів франшизи епохи Хейсей, фільм вийшов подвійно разом з фільмом «Тенсоу Сентай Ґосейґер: Епічно на фільмі». «Камен Райдер W (Дабл) forever» розташовується між епізодами 44 і 45 серіалу і розповідає історію появи злочинної групи NEVER на чолі з Камен Райдером Етарналом, якого зіграв Міцуру Мацуока з групи SOPHIA.[3] Серед інших гостьових акторів — Ґенкі Судо та Ая Суґімото.[4] Також у цьому фільмі вперше з'явився Камен Райдер ООО.[5]

Сюжет[ред. | ред. код]

Злочинна група під назвою NEVER грабує вертоліт і за допомогою Ґайя Меморі перетворюється на Допантів. Їхній лідер Дайдо перетворюється на Камен Райдера Етарнала. Побачивши деяких Допантів, Філіп повідомляє про це Шотаро, і трансформувавшись в Камен Райдера W, і разом з Акселом вони боряться з ними. Марія, секретний агент, яка нагадує Філіпу Шроуд, розповідає їм про групу, і пізніше Філіп відвідує її. Трохи згодом Шотаро знову зустрічає деяких із терористів, однак йому допомагає таємничий зелений Допант.

Через деякий час, Марія просить Філіпа передати їй всі Ґайя Меморі, які були знайдені по місту після атаки гелікоптера. Однак це виявляється пасткою терористів. Шотаро та Філіп трансформуються та б'ються з Камен Райдером Етарналом. Він виявляється сильнішим за них. Пізніше Філіп знову відвідує Марію, і та виявляється матір'ю Дайдо. Вони захоплюють Філіпа, щоб здійснити свій план руйнування міста за допомогою його здібностей та Вежі Фууто.

Шотаро приходить рятувати Філіпа, і перетворюється на Камен Райдера Джокера. Він перемагає більшість Допантів. Філіп силою вимикає пристрій Дайдо, а Марія вводить своєму сину отруту, щоб зупинити його. Під час битви з Камен Райдером Етарналом та Допантом Люною, раптово з'являється Камен Райдер ООО і допомагає Даблу. Проте Етарнал поглинає енергію свого пристрою і стає ще могутнішим. За допомогою раптового шторму, Камен Райдер W підсилюється і врешті-решт перемагає Етарнала.

В ролях[ред. | ред. код]

Актор Роль
Ренн Кіріяма Шотаро Хідарі Шотаро Хідарі
Масакі Суда Філіп Філіп
Хікару Ямамото Акіко Нарумі Акіко Нарумі
Мінехіро Кіномото Рю Теруі Рю Теруі
Такеші Надаґі Мікіо Дзінно Мікіо Дзінно
Шінґо Наґакава Шун Макура Шун Макура
Зенносуке Фуккін Насубі Санта Насубі Санта
Томомі Ітано Квін Квін
Томомі Касаі Елізабет Елізабет
Мінорі Терада Рюбі Сонозакі Рюбі Сонозакі
Амі Намаі Саеко Сонозакі Саеко Сонозакі
Рін Асука Вакана Сонозакі Вакана Сонозакі
Міцуру Мацуока Кацумі Дайдо Кацумі Дайдо
Ая Суґімото Марія С. Кранберрі Марія С. Кранберрі
Ґенкі Судо Кьосуі Ізумі Кьосуі Ізумі
Мінасе Яшіро Рейка Ханехара Рейка Ханехара
Масаюкі Деаі Кен Ашихара Кен Ашихара
Кодзі Накамура Ґозо Домото Ґозо Домото
Цунекічі Такеока Табата Табата
Міка Куросава Курумі Сузумія Курумі Сузумія
Шіон Сато Ейта Ейта

Прийом[ред. | ред. код]

Фільм був показаний на 460 театральних екранах по всій Японії: 273 2-D екранах, і 187 3-D екранах. У перший день прокату фільм зібрав приблизно $140 мільйонів і посів друге місце в прокаті. На вихідних фільм зібрав $331 179 000 і посів третє місце. Загалом було продано 251 270 квитків, з них 115 123 — для 3-D перегляду.[6] На основі відгуків користувачів Yahoo Japan, оцінка фільму складає 4,1/5.[7]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. 劇場版 仮面ライダーW/天装戦隊ゴセイジャー THE MOVIE | 東映[映画]. Архів оригіналу за 5 травня 2010. Процитовано 5 травня 2010.
  2. 「アバター」に続け、国産3D映画への挑戦、ノウハウ手探り-アニメニュース Japanimate.com. 24 квітня 2010. Архів оригіналу за 26 квітня 2010. Процитовано 24 квітня 2010.
  3. 「ソフィア」松岡充が"最凶"ライダーに変身(芸能) ― スポニチ Sponichi Annex ニュース. 27 травня 2010. Архів оригіналу за 30 травня 2010. Процитовано 27 травня 2010.
  4. 磯山さやかが異星人!念願の出演「うれしい」(芸能) ― スポニチ Sponichi Annex ニュース. 27 травня 2010. Архів оригіналу за 29 травня 2010. Процитовано 27 травня 2010.
  5. Hyper Hobby, Серпень 2010
  6. 映画興行成績ランキング 2010年8月7日~2010年8月8日(全国集計)goo映画 2010年6月10日. 27 липня 2010. Архів оригіналу за 25 червня 2011. Процитовано 14 серпня 2010.
  7. 仮面ライダーW(ダブル) FOREVER AtoZ 運命のガイアメモリ (Japanese) . 13 серпня 2010. Архів оригіналу за 15 серпня 2010. Процитовано 14 серпня 2010.