Копальня Лінді-Джамбо

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Копальня Лінді-Джамбо. Карта розташування: Танзанія
Лінді-Джамбо
Лінді-Джамбо
Місце розташування копальні

Копальня Лінді-Джамбо — гірничодобувне підприємство на півдні Танзанії, за півтори сотні кілометрів на північний захід від міста Мтвара.

Копальня Лінді-Джамбо має щорічно продукувати 40 тисяч тонн концентрату графітових пластівців із чистотою 95 %, для чого в її складі запроєктували збагачувальну фабрику, що має переробляти до 300 тисяч тонн руди на рік при рівні вилучення з неї графіту у 85 %. Видобуток ведеться відкритим способом.

Першу партію концентрату відправили споживачам у червні 2024 року. Плановий термін діяльності копальні визначений у 24 роки.

Головною статтею витрат копальні є електроенергія. У нормальному режимі вона має отримувати живлення від загальної мережі, проте у складі обладнання також є резервна дизель-генераторна станція потужністю 4 МВт.

Проєкт реалізувала австралійська компанія Walkabout Resources.[1][2][3]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Lindi Jumbo Graphite Project. Mining Technology (амер.). Процитовано 12 червня 2024.
  2. Pilgrim, Joshua Mann, Lucy; Mann, Joshua (23 квітня 2024). Walkabout Resources : Greatness in Tanzanian Graphite. Mining Outlook (амер.). Процитовано 12 червня 2024.
  3. George, Tharun (7 червня 2024). Walkabout Resources Dispatches First Shipment From Lindi Jumbo Graphite Mine. JustStocks (амер.). Процитовано 12 червня 2024.