Користувачка:Даша Яремкевич

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Авторитарний стиль керівництва.

[ред. | ред. код]
Файл:Авторитарний стиль.jpg

Авторитарний стиль керівництва також згадується як самодержавний стиль. В цьому стилі керівництва , лідер приймає рішення практично без участі народу, який виконує фактичну роботу. У дослідженні Левін виявив, що цей стиль керівництва призводить до найбільшого невдоволення робітників , і тому за час роботи приймалася найменша кількість творчих рішень. Він також дослідив , що було важко зробити перехід від авторитарного стилю керівництва до стилю лідерства.

Часто авторитарний стиль пов'язаний з керівництвом, якому властиво ображати своїх підлеглих . У той час як самодержавний стиль може бути виявлений образливим чином, важливо розуміти, що лідер може використовувати авторитарний стиль керівництва, не вживаючи образливих слів та інколи і дій. Фактично, є деякі ситуації, які закликають до авторитарного стилю як найбільш ефективний.Наприклад ,коли лідер лише з одними технічними навичками і знаннями приймає специфічні рішення ,то самодержавний стиль може бути в інтересах організації.В такому випадку ,додаткове обговорення і вклад від підлеглих навряд чи змінили прийняте рішення.

Файл:Авторитарний стиль управління.jpg
Начальника слово - закон!

Зазвичай оркестри симфонії йдуть за цим стилем лідерства. Кондукторка приймає рішення і говорить кожному, що, зробити. Кондукторка вибирає музику і вирішує, як кожен музикант повинен це грати. 

Очевидно це має певні переваги. Кондукторка - в кращому місці чує звук як ціле, поки немає окремих музикантів. .Провідник, ймовірно, також буде найдосвідченіший у спілкуванні з музикою в цілому, а окремі музиканти найдосвідченіші в їх конкретному інструменті.Є деякі оркестри, які використовують різний підхід. Найвідоміший - ймовірно Оркестр Орфея, про якого детальніше йдетьсяу інших стилях лідерства.

Важливо пам'ятати що мати авторитарний стиль є зовсім не погано. Це може бути дуже ефективний і дуже важливий стиль для використання, якщо це - не ваш первинний шлях просування. Здатність перемкнути стилі вміру необхідності, щоб отримати кращі результати - знак лідера, що добре використовується.