Користувачка:Labrob/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Козяр Микола Миколайович

[ред. | ред. код]

доктор педагогічних наук, професор

[ред. | ред. код]

Народився 6 липня 1957 року в селі Застав’я, Корецького району, Рівненської області. В 1974 році закінчив Володимирецьку середню школу.
НАВЧАННЯ:
З 1974 по 1979 рік навчався в Українському інституті інженерів водного господарства на інженерно-економічному факультеті та отримав кваліфікацію гірничий інженер.
З 1994 по 1998 рік навчався в аспірантурі Рівненського державного гуманітарного університету.
У 2000 році захистив кандидатську дисертацію у спеціалізованій вченій раді Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова, та присвоєна наукова ступінь – кандидат педагогічних наук.
З 2001 по 2011 рік робота над докторською дисертацією.
В січні 2013 року захистив докторську дисертацію в спеціалізованій вченій раді Національного університету біоресурсів та природокористування, та присвоєна наукова ступінь – доктор педагогічних наук.
МІСЦЯ РОБОТИ:
Трудову діяльність розпочав з грудня 1979 року учбовим майстром кафедри розробки родовищ корисних копалин.
З 1980 року обраний за конкурсом на посаду асистента кафедри нарисної геометрії та інженерної графіки.
З 1999 року старший викладач кафедри нарисної геометрії, інженерної та машинної графіки.
З 2001 року доцент кафедри нарисної геометрії, інженерної та машинної графіки.
З 2013 року в.о. завідувача кафедри інженерної графіки та машинознавства.
Автор більше 140 наукових і навчально-методичних розробок і публікацій, 2 монографій.
Відомий фахівець в галузі використання графічного пакету АutoCAD; автор підручника “Технічне креслення”, навчальних посібників “Основи машинної графіки”, “Сучасні програмні засоби проектування та геометричного моделювання на ЕОМ”, “Машинобудівні кресленики”, “Інженерна графіка. Побудова зображень”, навчального практикуму “Інженерна графіка в системі графічного пакету АutoCAD”. Три навчальних посібника рекомендовано Міністерством освіти, науки, молоді та спорту України для студентів технічних ВНЗ. Область наукових інтересів: інженерна геометрія і графіка, комп'ютерний інжиніринг, організаційно-педагогічне і методичне забезпечення графічної підготовки студентів на основі комп'ютерних графічних технологій і систем, формування особи майбутнього фахівця. Автор монографії: “Формування графічної діяльності студентів вищих технічних навчальних закладів освіти засобами комп’ютерних технологій”. Протягом 2001-2010 рр. досліджено “Теоретичні і методичні основи графічної підготовки майбутніх інженерів у галузі водного господарства засобами інноваційних технологій”. Підготовлено рукопис. Матеріали дослідження впроваджено в дев’яти ВНЗ України та в конструкторському бюро УБ РАЕС, що підтверджено відповідними актами впровадження.