Користувачка:Vnavro/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Лавренюк Юрій Федорович (нар. 25 квітня 1980 року, Рівненська область Здолбунівський район село Дермань) – український державний діяч, заступник Міністра інфраструктури України. До компетенції входить формування політики міністерства у сферах залізничного, морського та річкового транспорту, поштового зв’язку, управління підприємствами, що належать до сфери управління Міністерства інфраструктури України, а також функціонування системи внутрішнього контролю та безпеки на транспорті.

Виріс та навчався у школі в м. Кам’янець-Подільському Хмельницької області. По закінченню школи у період з 1995 по 1999 роки навчався в Кам’янець-Подільському індустріальному технікумі на електротехнічному факультеті.

Кар’єра:

Розпочав службу у 1999 році у І територіальному управлінні Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України Служби безпеки України (в/ч А-1811).

У 2000 році перейшов на службу до МВС у підрозділ карного розшуку Кам’янець-Подільського МВ УМВС України в Хмельницькій області, де проходив службу на оперативних та керівних посадах. У 2005 році був переведений до м. Києва.

З 2006 року по 2014 році працював позаштатним консультантом Комітету Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією, пізніше помічником-консультантом народного депутата України, голови підкомітету цього ж Комітету. Займався законотворчою роботою у сфері боротьби з корупцією та організованою злочинністю, моніторинг виконання антикорупційних програм державного та місцевого рівнів, проведення антикорупційних досліджень та науково-методичне забезпечення діяльності правоохоронних органів, спрямованої на протидію корупції.

У 2006 році за ініціативою Юрія Лавренюка створено одну з найбільших неурядових всеукраїнських організацій - Всеукраїнська Спеціальна Колегія з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю. Колегія на той час мала структурні місцеві представництва, які повноцінно функціонували у 17 областях України, в АР Крим, містах Києві та Севастополі, а також 5 іноземних: у Федеративній Республіці Німеччина - м. Целле, Республіці Чорногорія - м. Будва, у Ізраїлі – м. Бат, у Румунії – м. Сучава та у Польщі – м.Варшава

Серед основних завдань організації: запобігання та виявлення корупційних проявів у органах державної влади та правоохоронних органах, моніторинг виконання антикорупційних програм державного та місцевого рівнів, розробка та впровадження регіональних програм запобігання та протидії корупції, проведення антикорупційних досліджень, удосконалення законодавчої та нормативно-правової бази, реформування правоохоронних органів та органів кримінальної юстиції, підвищення кваліфікації державних службовців та надання безоплатної первинної правової допомоги, робота зі зверненнями громадян. Колегія стояла у витоках формування першого українського антикорупційного законодавства та новоствореної державної інституції – Урядовий уповноважений з питань запобігання корупції.

Юрій Лавренюк був головою Колегії з 2006 по 2014 роки. В грудні 2014 року обраний головою Наглядової ради Колегії на громадських засадах.

У 2014 році повернувся на службу в МВС. З 2014 роки по 2016 рік обіймав керівні посади у Міністерстві внутрішніх справ України, зокрема у Головному управлінні МВС України у Донецькій області, Департаменту внутрішньої безпеки, а також керівника Управління запобігання корупції та проведення люстрації Міністерства внутрішніх справ України.

18 травня 2016 року розпорядженням Кабінету Міністрів України №368-р призначений на посаду заступника Міністра інфраструктури України.

Учасник Антитерористичної операції на Сході України. Нагороджений низкою відомчих нагород МВС та СБ України. Відзнакою «Честь, Мужність, Закон» Комітету Верховної Ради України з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю, а також відзнакою МВС України «Вогнепальна зброя».

Освіта:

2000-2004 рр. – Тернопільська академія народного господарства, інститут фінансів,  спеціаліст з фінансів;

2010-2014 рр. – Національна академія державного управління при Президентові України, магістр державного управління у сфері національної безпеки та оборони;

2014- 2018 рр. – аспірант Національної академії державного управління при Президентові України, Кандидат наук з державного управління

2017-2018 рр. – Національний університет «Одеська юридична академія», магістр, кафедра «Правоохоронна діяльність»

У 2008 році пройшов курс навчання організований офісом НАТО в Україні в м. Шрайвенем (Великобританія) на тему: "Протидія корупції в сфері національної безпеки та оборони";

У 2012 році на запрошення Державного департаменту США за підтримки Посольства США в України пройшов курс навчання в Сполучених Штатах Америки, в рамках програми «Open World Leadership Program» на тему: "Протидія корупції на публічній службі".

Автор низки наукових праць і видавництв на тему: «Запобігання та протидія корупції»

Наукова діяльність:

У лютому 2018 року Юрій Лавренюк захистив свою дисертацію на тему: «Становлення публічного управління у сфері запобігання корупції в Україні: організаційно-правовий аспект» та здобув науковий ступінь кандидат наук з державного управління.

З 1 вересня 2018  по теперішній час - доцент кафедри мененджменту Національного університету інфраструктури і технологій.

1.          Лавренюк Ю. Ф. Роль і місце громадських організацій при розв’язанні проблем запобігання корупції у сфері місцевого самоврядування України / Ю. Ф. Лавренюк // Науковий вісник Львівського державного університету внутрішніх справ. Серія економічна [Текст]. – 2010. – Вип. 2. – С. 93-101.

2.          Лавренюк Ю. Ф. Конфлікт інтересів у діяльності публічних службовців як складова механізму протидії корупції / Ю. Ф. Лавренюк // Ефективність державного управління [Текст] : зб. наук. пр. ЛРІДУ НАДУ. – Вип. 27 / за заг. ред. чл.-кор. НАН України В. С. Загорського, доц. А. В. Ліпенцева. – Львів : ЛРІДУ НАДУ, 2011. – С. 422-428.

3.          Лавренюк Ю. Ф. Досвід запобігання та протидії корупції у країнах азіатсько-тихоокеанського регіону / Ю. Ф. Лавренюк // Ефективність державного управління [Текст] : зб. наук. пр. ЛРІДУ НАДУ. – Вип. 39 / за заг. ред. чл.-кор. НАН України В. С. Загорського, доц. А. В. Ліпенцева. – Львів : ЛРІДУ НАДУ, 2014. – С. 40-46.

4.          Лавренюк Ю. Ф. Стан та шляхи реалізації антикорупційної політики України / Ю. Ф. Лавренюк // Збірник наукових праць Національної академії державного управління при Президентові України [Текст]. – 2014. – Вип. 1. – С. 66-79.

5.          Лавренюк Ю. Ф. Пріоритетні напрями антикорупційної політики України / Ю. Ф. Лавренюк // Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Державне управління [Текст]. – 2014. – Вип. 1. – С. 35-37.

6.          Лавренюк Ю. Ф. Реформування судової системи у контексті протидії корупції / Ю. Ф. Лавренюк // Ефективність державного управління [Текст] : зб. наук. пр. ЛРІДУ НАДУ. – Вип. 1/2 (46/47) : у 2 ч. Ч. 1 : Державне управління / за заг. ред. чл.-кор. НАН України В. С. Загорського, доц. А. В. Ліпенцева. – Львів : ЛРІДУ НАДУ, 2016. – С. 85-91.

7.          Лавренюк Ю. Ф. Організація антикорупційного навчання державних службовців: основні методологічні принципи та алгоритми ефективного впровадження / Ю. Ф. Лавренюк // Модернізація системи державного управління: теорія та практика [Текст] : матер. наук.-практ. конф. за міжнар. уч. (11 квітня 2014 р., м. Львів) : у 2 ч. Ч. 1 / за наук. ред. чл.-кор. НАН України В. С. Загорського, доц. А. В. Ліпенцева. – Львів : ЛРІДУ НАДУ, 2014. – С. 140-144.

8.          Лавренюк Ю. Ф. Суб’єкти формування та реалізації державної антикорупційної політики / І. М. Копотун, Ю. Ф. Лавренюк // Реалізація державної антикорупційної політики в міжнародному вимірі [Текст] : матеріали Міжнарод. наук.-практ. конф. (Київ, 9 груд. 2016 р.) / [ред. кол. : В. В. Чернєй, С. Д. Гусарєв, С. С. Чернявський та ін.]. – К. : Нац. акад. внутр. справ, 2016. – С. 236-240.

9.          Лавренюк Ю. Ф. Корупція в системі публічного управління: понятійно-термінологічний аспект // Проблеми розвитку публічного управління в Україні [Текст] : матер. наук.-практ. конф. за міжнар. уч. (6 – 7 квітня 2017 р., м. Львів) / за наук. ред. чл.-кор. НАН України В. С. Загорського, доц. А. В. Ліпенцева. – Львів : ЛРІДУ НАДУ, 2017. – С. 284-287.

10.      Лавренюк Ю. Ф. Організаційно-правовий механізм участі інститутів громадянського суспільства в антикорупційній політиці держави Ю. Ф. Лавренюк // Становлення публічного адміністрування в Україні : матеріали VIII Всеукр. міжвуз. конф. студентів та молодих учених / за заг. ред. С. О. Шевченка. – Д. : ДРІДУ НАДУ, 2017. – С. 112-114.

11.      Лавренюк Ю. Ф. Організаційно-правовий аспект антикорупційної політики країн ЄС: досвід для України / Ю. Ф. Лавренюк // Актуальні проблеми європейської інтеграції та євроатлантичного співробітництва України: матеріали 14-ї регіон. наук.-практ. конф. 18 трав. 2017 р., м. Дніпропетровськ / за заг. ред. Л. Л. Прокопенка. – Д. : ДРІДУ НАДУ, 2017. – С. _____.