Користувачка:YaMarinka/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Видавничий дім «Біла Сова» – це видавництво, яке спеціалізується на літературі для дітей та дорослих. Засноване у Києві у 2021 році.

Видавництво публікує твори сучасних українських авторів та класичні історії всесвітньовідомих письменників, таких як Шарль Перро, Ганс Христіана Андерсен, Ернст Теодор Амадей Гофман та інших.

Усі книги видавничого дому «Біла Сова» містять анімацію й елементи доповненої реальності. Ілюстрації оживають, якщо навести на них камеру смартфона. Для цього не потрібно завантажувати спеціальних додатків, процес інтерактиву з книгою є простим. Читачам треба скористатися спеціальним ефектом на Instagram-сторінці видавництва.

За допомогою текстів на важливі теми маленькі читачі знайомляться з довколишнім світом, вчаться краще розуміти його та власні емоції. А інтерактивність робить процес читання цікавішим, завдяки чому діти можуть більше часу проводити з книжками.

Першою книгою, яку видала «Біла Сова», стала казка Ганса Христіана Андерсена «Дюймовочка». Наступною вийшла книжка коротких розповідей про пригоди маленького дитинча панди — «Історії про Пандімуна», авторкою якої є українська художниця й письменниця Крістіна Нгуєн.

Також у «Білій Сові» вийшла осучаснена класична казка Шарля Перро «Попелюшка», найпопулярніша новорічна повість-казка усіх часів «Лускунчик» авторства Теодора Амадея Гофмана та ще одна неординарна казка Ганса Крістіана Андерсена «Снігова Королева».

Ілюстрації до обох книжок створила художниця Галина Зінько, відома своїми роботами у жанрі магічного реалізму. А професійні аніматори додали до книг елементи інтерактивності.