Користувач:І.Оксана/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Біблітека-Комунальний заклад центральної публічно-шкільної бібліотеки с. Привільне

Біблітека-Комунальний заклад центральної публічно-шкільної бібліотеки с. Привільне - бібліотека у Дубенському районі Рівненської області.

компютерний центр

Історія бібліотеки[ред. | ред. код]

На початку 30-х років нова хата Йосипа Якубчука була справжнім культурно-просвітницьким центром у Погорільцях. [1]Найбільш приваблювала молодь розкішна бібліотека. Тут можна було взяти художню книжку, погортати періодичні видання, календарні та різні брошури,збирались люди та обговорювали міжнародні та політичні події.

З 1951 року,в орендованому приміщенні селянського будинку була створена хата – читальня. Починала свій трудовий шлях ветеран бібліотечної справи Яковлєва Уляна Дмитрівна. В 1964 році, після відкриття Будинку культури в с. Привільне, книжковий фонд було перенесено в стіни цього закладу.

фото бібліотеки

Сучасна біліотека[ред. | ред. код]

У 2010 році в приміщенні бібліотеки зроблений капітальний ремонт. Бібліотека брала участь у написанні проекту "Бібліоміст", організації бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до глобальної мережі Інтернет. У 2011 році стала переможцем цого конкурсу. Від програми Бібліоміст встановлено три комп’ютери та підключено до мережі Інтернет.

Функціонування соціальних мереж набуло надзвичайно стрімкого розвитку і вже, немає людей, які б не чули про “В контекте”, “Facebook”, “Twitter”, та ін. Отож такі мережі отримали статус не тільки віртуального простору для знайомств, спілкування тощо, але й зручного засобу обміну інформацією, зокрема й академічних установ, а подекуди й виконують функції ЗМІ.Бібліотека одночасно забезпечує доступ до власних і віртуальних краєзнавчих ресурсів не лише своїм користувачам, а й «чужим» – віртуальним читачам. Основними засобами доступу можна вважати широке використання веб-сайтів бібліотек для представлення роботи бібліотеки.

  1. Бібліотеки України - Дубенська центральна районна бібліотека. ualibs.org.ua. Процитовано 12 жовтня 2017.