Користувач:Аня Охота/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Фотограф або світливець — людина що створює фотографії за допомогою фотокамери.

Фотографи можуть бути професіоналами чи аматорами. Професіонали заробляють фотографією на життя, аматори знімають для задоволення.

Робота фотографа може складати просту зйомку натюрморту, портрету, пейзажу і т.д., або зйомку і обробку матеріалу. Створення фотографії може бути як творчістю одного фотографа, так і роботою цілої групи людей. Наприклад, фотографа, асистента, візажиста, моделі, фуд-стиліста, декоратора, модел’єра і т.д.

Професіонали часто поділяються на дрібніші спеціальності: фотожурналісти, весільні фотографи, модельні, рекламні, пейзажні, спортивні. Є такі, що займаються кількома видами зйомки.

Фотограф, перш за все, демонструє на відбитку свій погляд. Саме тому, фотограф є митцем. З самого початку існування фотографії між фотографами та іншими представниками штуки існував конфлікт сприйняття фотографії. Перші вважали її мистецтвом, другі – технічним процесом. Але з часом більшість визнала те, що створення образу – це по-перше створення композиції, бачення та винахід, і вже по-друге – технічний процес обробки, який теж згодом став інструментом штукарів.Обласний фотоконкурс „Молодь Кіровоградщини" ініційовано та проведено управлінням у справах сім'ї та молоді Кіровоградської обласної державної адміністрації вперше. Захід організовано з метою поліпшення підтримки та розвитку творчих здібностей молоді нашого регіону в аспекті розкриття візуального мистецтва та утвердження патріотизму молодого покоління.

Конкурс проводиться серед представників талановитої молоді віком до 35 років, яка працює, навчається або проживає на Кіровоградщині. Конкурсанти представили роботи різних фотографічних жанрів (портрет, репортаж та ін.), зроблені за останні три роки на території Кіровоградської області, за такими тематичними рубриками, як: «Молодь і держава», «Професії молодих», «Талановита молодь Кіровоградщини», «Кіровоградське студентство», «Дозвілля молоді», «Вибір молоді - здоров'я», «Всі різні - всі рівні», «Нас єднає Батьківщина». Фотороботи відображають реальні життєві ситуації, що існують в нашому повсякденному житті, їх зміст доносить до глядача тенденції щодо розвитку молоді, її творчих успіхів та досягнень в розбудові держави, реалізації мистецьких задумів, формування активної життєвої позиції, здорового способу життя тощо.

За результатами обласного фотоконкурсу «Молодь Кіровоградщини» організовано Фотовиставку, яка присвячена святкуванню 70-річчя Кіровоградської області.

Маємо надію, що організація та проведення фотоконкурсу «Молодь Кіровоградщини» стане традицією для молоді нашого регіон.

им займається Фотограф? Cьогодні, завдяки цифровим технологіям, у фотографа з'явився новий спектр робіт: обробка знімків за допомогою спеціальних програм, що дозволяють робити з фотографією все що завгодно прибрати будь-які дефекти, згладити всі недоліки і взагалі утілити найнеймовірнішу фантазію. 

Специфіка професії фотографа:

Плюси професії: 

Великий плюс професії - свобода. Багато фотографів воліють працювати внештатниками. Зазвичай вони співпрацюють відразу з кількома виданнями чи фотостудії, куди відправляють свої роботи. 

Мінуси професії: 

Робота в умовах жорсткої конкуренції. 

Де працює Фотограф:

Фотографи необхідні в ЗМІ в журналах, газетах, в Інтернет-виданнях. Тут їх чекає репортерська робота, відвідини різних заходів, зйомки подій. Фотографи затребувані і у фірмах, що спеціалізуються на організації корпоративних і приватних вечірок, днів народжень, банкетів і весіллів. І поки тамада розважає гостей, фотограф зніме найцікавіші моменти свята. Можна співробітничати з рекламними агентствами, потрібно уміти яскраво, красиво представити образ пропонованого для продажу продукту. Портретна зйомка також стрімко набирає популярність.