Користувач:Басюк Софія

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Цей користувач є учасником
проєкту «Вікістудія ЗУНУ»

Споживчі преференції

  ПРЕФЕРЕ́НЦІЯ - перевага, пільга, яка надається кому-небудь у користуванні чимось.

Споживчі преференції - визначаються як суб'єктивні (індивідуальні) смаки, виміряні корисністю, різних пакетів товарів. Вони дозволяють споживачеві класифікувати ці пачки товарів відповідно до рівнів корисності, які вони надають споживачеві.

Загальна інформація:

  Кожен споживач має набір переваг та цінностей, визначення яких знаходиться поза межами сфера економіки. Вони, без сумніву, залежать від культури, освіти та індивідуальних смаків, серед безлічі інших факторів. 
  Модель переваги споживачів, вимірюється з точки зору рівня задоволеності, який споживач отримує від споживання різних комбінацій або пачки товарів. Завдання споживача - вибрати комплект товарів що забезпечує найбільший рівень задоволеності. Але споживачі дуже обмежені у своєму виборі. Ці обмеження визначаються доходами та цінами, які споживач сплачує за товар.
  Споживачі приймають рішення, розподіляючи свій дефіцитний дохід на всі можливі товари для того, щоб отримати найбільше задоволення. Формально ми говоримо, що споживачі максимально використовують свій предмет корисності до бюджетного обмеження. Корисність визначається як задоволення від споживача споживання товару. Споживча цінність вимірюється у відносному корисності між товарами. Вони відображають переваги споживача.
  Теорія передбачає, що споживач раціональний. Це означає, що його уподобання відповідають таким властивостям:

1. Вони повні; тобто, з огляду на будь-який набір можливих пакетів товарів, споживач завжди може вирішити, який з них є кращим для інших, а потім класифікувати їх за перевагою.

2. Вони рефлексивні; це означає, що будь-яка в’язка є принаймні такою ж доброю, як і сама.

3. Переваги є монотонними, це означає, що, зважаючи на будь-який набір з двох пачок, якщо один з них містить щонайменше стільки ж усіх товарів і більше одного товару, ніж інший, то перший буде віддавати перевагу другому.


Споживчі преференції, деталі:

  Споживчі преференції визначаються як суб'єктивні (індивідуальні) смаки, виміряні корисністю різні пачки товарів. Вони дозволяють споживачеві класифікувати ці пачки товарів відповідно до рівні корисності, які вони надають споживачеві. Переваги не залежать від доходу та ціни. Можливість купувати товари не визначає сподобання або невдоволення споживача. 
  Мета теорії преференцій полягає у тому, щоб споживач міг класифікувати товари відповідно до кількості корисності, отриманої від них. Іншими словами, споживач має різні переваги перед різними комбінаціями товарів, визначеними набором товару.
  Передбачення потреб клієнта так само важливо, як і реагування на них. Знання та розуміння уподобань вашого клієнта перед його покупкою дозволяє вам створити ще сильніший досвід. Ці люди або підприємства знають, що їм подобається - і не подобається їх клієнтам. Іншими словами, вони знають переваги своїх клієнтів.
  Вподобання споживачів можна виміряти по задоволеності певним товаром порівняно з можливою вартістю цього товару, оскільки щоразу, коли купуєш один товар, ти втрачаєш можливість придбати конкуруючий товар. Вподобання окремих споживачів не містяться у сфері економіки. Ці вподобання продиктовані особистим смаком, культурою, освітою та багатьма іншими факторами, такими як соціальний тиск з боку друзів та сусідів. Наприклад, хтось, хто вважає за краще володіти певним брендом смартфона, оскільки всі її друзі мають однакову марку. Люди часто віддають перевагу певним аспектам продукту. Наприклад, порівнюючи дивани, колір, тканину та розмір, може вплинути на переваги споживачів, а також на кількість додаткових подушок, які вони мають. Не всі ці аспекти однаково зважені. Наприклад, порівнюючи два ресторани, ви можете віддати перевагу поїсти один над іншим, але грубий офіціант в одному ресторані може змусити вас віддати перевагу іншому ресторану взагалі. Хоча переваги споживачів є показником споживчого попиту, важливо зазначити, що вибір споживача не завжди визначається лише перевагою. Вибір часто обмежений доходом або бюджетом споживача, порівняно з вартістю товару, саме тому так мало людей їздить на розкішних автомобілях або літає першокласно.
  Чому важливі споживчі преференції?
  Оскільки переваги споживачів визначають, яку продукцію люди купуватимуть у межах свого бюджету, розуміння споживчих уподобань дозволить нам дослідити споживчий попит. Ця інформація допоможе нам забезпечити достатню кількість товарів для задоволення попиту та допоможе визначити ціну на ваш товар. Якщо, наприклад, ваша компанія робить сукні, то знання того, що жінки віддають перевагу в сукні, допоможе вам визначити, які кольори та тканини будуть продаватися краще за інших. З іншого боку, якщо ваші конкуренти пропонують подібні сукні за менші гроші, які також є кращими, вам потрібно буде зменшити виробництво, змінити дизайн або зменшити прибуток, щоб у кінці сезону не було жодної сукні, тобто всі були продані.
  Що стосується споживчих товарів, то зміни завжди є. До появи смартфонів на ринок, наприклад, більшість людей віддавали перевагу маленьким мобільним телефонам, які вони могли скласти в кишені. З появою клавіатур сенсорного екрану сьогодні багато людей віддають перевагу більшим телефонам, ніж маленьким. 
  Кожен, хто продає споживчі товари, повинен знати про попит на ці товари та про те, як переваги споживачів впливають на цей попит. Власники малого бізнесу рідко мають бюджет на ретельне дослідження, але є інші способи визначення переваг споживачів на вашому ринку. Підписуйтесь на торгові публікації та створюйте новини для актуальних сповіщень на вашому інтернет-ринку, щоб допомогти вам скористатися дослідженнями, які були зроблені більшими організаціями безкоштовно

1,

the

that

utility.

and

consumer

this

C.

but

significantly.

More

must

This

All

X