Користувач:Григорій Гребініченко

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Григорій Іванович Гребініченко - Заслужений працівник культури України (2001). Лауреат Міжнародної премії за доброчинність 2012 року МДФ "Українська хата",.лауреат ІІІ Всесоюзного фестивалю народної творчості, переможець республіканського конкурсу вокалістів, присвяченого 175-річчю від дня народження Т. Г. Шевченка. постійний переможець галузевих оглядів-конкурсів художньої самодіяльності.    

2002 року здобув І місце на Міжнародному пісенному фестивалі імені М. Машкіна в Закарпатті. Йому аплодували в кращих залах Києва і Москви, у рідному селі і Прибалтиці, Молдові і на Кавказі, в далекій Японії, Франції, Італії, Мальті, Туреччині, В'єтнамі, Болгарії, Румунії. Його чарівний тенор звучав і в Акрополі. Багато разів співак виїжджав з концертами до ліквідаторів аварії на ЧАЕС. В репертуарі співака твори найвищої вокальної складності: оперні арії зарубіжної та вітчизняної класики, романси, народні пісні. Художньої довершеності виконавець досягає тембровим багатством свого голосу, інтонаційною чистотою, вокальною гнучкістю, винятковою виразністю, природною музикальністю і відчуттям стилю.

Григорій Іванович Гребініченко народився 26 січня 1942 року у мальовничому селі Гута Богуславського району на Київщині. 

Чудовий голос успадкував він від батька, якому не судилось почути спів сина: загинув у боях за визволення Румунії, коли малому було два роки. Лише нещодавно, перебуваючи з концертами в Румунії відшукав він могилу батька.

Григорій Іванович співав під керівництвом народної артистки України В. М. Любимової, заслужених діячів мистецтв Г. В. Куляби, В. Р. Лисенка, заслужених артистів України С. О. Кропиви, О. О. Чулюка-Заграя. Вдосконалює свою вокальну майстерність у студії Палацу культури фірми "Київінвест",  керівник  Валентина Дмитрівна Рождественська, Багато років творчій співдружності  із Заслуженим народним хором України “Будівельник” Центру народної творчості холдингової компанії “Київміськбуд” та Заслуженим народним ансамблем пісні і танцю "Дарничанка".

Plus.google.com Youtube.com/channel Сайт