Користувач:Д.Ц. М24/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

М24 – мережа діагностичних центрів, що спеціалізується на проведенні магнітно-резонансної томографії, комп’ютерної томографії та рентгенографії. М24 налічує 2 діагностичних центри у місті Києві (Україна).

Мапа
Короткі відомості про Д.Ц. М24
Усі три (заголовок)
Галузь Інструментальна діагностика
Країна Україна Україна
Розташування Київ, Україна
Дата відкриття 2009
Кількість діагностичних центрів 2
Сайт mrt-m24.com
Логотип
Текст внизу


Історія компанії[ред. | ред. код]

  • 2009 – відкриття першого діагностичного центру на вулиці Авіаконструктора Антонова, 13, під назвою «Медекс» за спеціалізацією МРТ.
  • 2017 – відкриття другого діагностичного центру на проспекті Степана Бандери, 17/1 та об’єднання діагностичних центрів під назвою «М24»
  • 2020 – запуск модальності КТ у діагностичному центрі на проспекті Степана Бандери.
  • 2021 – запуск модальності рентгенографії у діагностичному центрі на проспекті Степана Бандери.
  • 2022 - Діагностичні центри М24 від початку повномасштабної війни активно допомагають військовим, медикам та цивільним.

За цей період внесок команди за рахунок діагностики військовослужбовцям та медичним працівникам становить понад 7 мільйонів гривень.


Про компанію[ред. | ред. код]

У 2009 році в діагностичному центрі М24 на вулиці Авіаконструктора Антонова було встановлено магнітно-резонансний томограф Siemens Magnetom Avanto потужністю 1,5 Тесла. Згодом у 2020 році апарат було замінено на новий Siemens Magnetom Avanto Fit потужністю 1,5 Тесла.

В другому центрі у 2017 році теж був встановлений МР-томограф Siemens Magnetom Avanto потужністю 1,5 Тесла.

Комп’ютерний томограф у центрі на проспекті Степана Бандери також від виробника Siemens, модель Somatom Go.Up.

Згодом на даній локації додалася ще рентгенографічна система від бельгійського виробника Agfa DX D-300.

Все обладнання М24 було закуплено у офіційних виробників, привезено, встановлено та експлуатується згідно вимог виробника та міжнародних стандартів. Також комп’ютерний та магнітно-резонансні томографи перебувають на цілодобовому дистанційному моніторингу від виробника Siemens, тобто фахівці з Німеччини постійно контролюють роботу обладнання.

Двічі на рік все обладнання проходить технічне обслуговування інженерною групою виробника та М24. Крім регламентованих технічних обслуговувань, в діагностичних центрах зібрали власну інженерну групу, до якої зокрема входять два біомедичних інженера, які працюють над постійним підвищенням якості роботи обладнання.

Станом на 2023 рік в діагностичних центрах М24 працює більше 300 фахівців, що є однією з найбільших діагностичних команд в Україні. Лікарі-рентгенологи М24 є спікерами на вітчизняних та міжнародних навчальних заходах.

Команда М24 є членом Асоціації Радіологів України (АРУ)[1], Європейської Асоціації Радіологів (ESR)[2] та постійним учасником вітчизняних радіологічних заходів, Європейського конгресу з радіології (EСR) та Європейського конгресу з м’язово-скелетної радіології (ESSR).

Інтернатура в М24[ред. | ред. код]

З 2020 року діагностичні центри М24 є партнерами Київського медичного університету у підготовці майбутніх лікарів-радіологів. Завдяки цій співпраці інтерни-радіологи мають можливість здобути практичні навички у діагностичних центрах М24 та навчатися у найкращих фахівців сфери МРТ та КТ діагностики.

11 кандидатів з таких навчальних закладів як НМУ ім. О.О. Богомольця[3], Київського медичного університету[4], Полтавського державного медичного університету[5], Житомирського медичного інституту[6], Харківського медичного університету[7] приєднались до нашого заходу.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Сайт Асоціації Радіологів України.
  2. Європейської Асоціації Радіологів (ESR).
  3. НМУ ім. О.О. Богомольця.
  4. Київський медичний університет.
  5. Полтавський державний медичний університет.
  6. Житомирський медичний інстітут.
  7. Харківський медичний університет.

Категорія:Медицина України Категорія:Підприємства України Категорія:Засновані в Україні 2009 Категорія:Сайти України